Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 103 yeni araçtan oluşan dev filosunu törenle hizmete aldı.
Büyükşehir Belediyesinin Asfalt Şantiyesinde düzenlenen yeni araçların tanıtım törenine; Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’ın yanı sıra Hilvan Belediye Başkanı Serhan Paydaş, Eyyübiye Belediye Başkan Vekili Necmettin Sağlam, Karaköprü Belediye Başkan Vekili Fırat Sultan, ŞUSKİ Genel Müdürü Emin İzol, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
GÜLPINAR: 368 MİLYON TL DEĞERİNDE 103 TANE YENİ ARACI HİZMET FİLOSUNA KATIYORUZ
Gülpınar, yaklaşık 368 milyon TL değerinde 103 tane yeni aracı hizmet filosuna kattıklarını belirterek şunları kaydetti:
Şehrimizin dört bir yanında işçilerimize kolaylık sağlayacak yeni araç filosunu hizmete almak için buradayız. Bu araçlarımızda kırsal mahalleler başta olmak üzere merkezde de büyük sağlayacak. Bugün yaklaşık 368 milyon TL değerinde 103 tane yeni aracı hizmet filosuna katıyoruz. Aralarında 25 otobüs 48 binek araç, 6 kamyon ve çeşitli makineler bulunuyor. Bizim için önemli olan bu sayılarla övünmek değil bu sayıların arkasındaki gayret, emek ve niyet çünkü biliyoruz ki her araç şehrimize bir kolaylık bir hizmet bir duayı getirecek. Bizim hedefimiz Şanlıurfa’nın her noktasında bir hizmet standartlarına taşımaktır.”
“10 AYDA 1 MİLYON 190 BİN METREKARE ASFALT SERİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ”
Konuşmasında Büyükşehir Belediyesinin bugüne kadar yaptığı çalışmalara da değinen Başkan Gülpınar, “Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından şu ana kadar 1 milyon 190 bin metrekare asfalt serimi, Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı eliyle sadece 2025 yılının ilk 10 ayında;115 km sıcak asfalt, 582 km sathi kaplama, 3 km beton yol olmak üzere toplamda 700 kilometrelik yol çalışması ve göreve geldiğimiz günden bu yana yapılan toplam yol uzunluğun ise bin 352 kilometre “olduğunu belirtti.
“MODERN VE YAŞANABİLİR BİR URFA DOĞACAK”
Halkın zaman zaman yaşadığı sıkıntılara da değinen Başkan Gülpınar, şunları ifade etti: “Bu zorlukların ardından, modern ve yaşanabilir bir Urfa doğacak. Kimsenin şüphesi olmasın; Urfa değişecek, gelişecek ve modern zamanların rüya şehri haline gelecektir. Bu şehri seviyoruz. Bu sevdayı lafla değil, her gün, her saat, alın teriyle, hizmetle gösteriyoruz. Rabbim, bu araçlarla yapılacak her hizmeti halkımızın hayrına, memleketimizin bereketine vesile eylesin. Araç filosunun içeriğinde; 25 otobüs, 48 binek araç, 6 kamyon, asfalt serici, asfalt silindiri, yama silindiri, 3 çekici ve 3 semitreyler, 2 kombi sathi kaplama aracı, makaslı platform ve paletli ekskavatör gibi farklı hizmet gruplarında kullanılacak araçlar yer alıyor. “
Yeni alınan araçların, Şanlıurfa’nın merkez ilçeleri başta olmak üzere, kırsal mahallelerde de hizmet vermeye başlayacağı belirtildi.
Program, Başkan Gülpınar’ın açılış sonrası araçlar hakkında teknik bilgi alması ve direksiyon başına geçerek araçları test etmesiyle son buldu.


0 Yorum