Şanlıurfa’da uzmanından uyarı: Ertelenen proktolojik hastalıklara dikkat!

Şanlıurfa’da uzmanından uyarı: Ertelenen proktolojik hastalıklara dikkat!

Şanlıurfa’da Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mert Kaan Özgül, toplumda sıkça görülen ancak utanma ve çekinme nedeniyle genellikle ertelenen proktolojik hastalıklar hakkında uyarılarda bulundu.

reklam alanı
Şanlıurfa’da uzmanından uyarı: Ertelenen proktolojik hastalıklara dikkat!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mert Kaan Özgül, toplumda sıkça görülen ancak utanma ve çekinme nedeniyle çoğu zaman ertelenen proktolojik hastalıkların güncel tedavi yöntemleri hakkında önemli bilgiler paylaştı. 

Özgül, halk arasında basur olarak bilinen hemoroid hastalığının tedavisinde uygulanan lazer hemoroidoplasti yönteminin, hastaların yaşam konforunu artıran modern bir tedavi seçeneği olduğunu belirtti.

ENFEKSİYON VE KANAMA RİSKİ KLASİK YÖNTEMLERE GÖRE DAHA DÜŞÜK

Özgül, lazer ile cerrahi yöntemin geleneksel cerrahi uygulamalara göre birçok üstünlüğü bulunduğunu ifade ederek şu bilgileri verdi:

“Lazer cerrahisinde kesi ve dikiş olmadığı için yöntem minimal invazivdir. Enfeksiyon ve kanama riski klasik yöntemlere göre daha düşüktür. Hastalarımız genellikle 24 saat içinde günlük yaşamlarına dönebilmektedir. Ameliyat sonrası ağrı daha az hissedilir ve sadece sorunlu damar yumağı hedef alındığından makat kasları korunur.” 

Lazer cerrahisinin hem hasta konforu hem de iyileşme süreci açısından güvenli bir yöntem olduğunu vurgulayan Özgül, makatta ağrı, kanama, akıntı ve kaşıntı gibi şikâyetleri olan vatandaşların vakit kaybetmeden genel cerrahi polikliniğine başvurmalarını tavsiye etti. 

Tedavi gören hastalar da memnuniyetlerini dile getirdi. Anal fissür şikayeti nedeniyle uzun süredir sıkıntı yaşadığını belirten Mehmet Kayhan, “Bu hastaneye gelerek Mert hocamla lazer tekniği sayesinde son derece konforlu bir tedavi süreci yaşadım. Dün ameliyat oldum, bugün taburcu oluyorum. Tüm hastalara acil şifalar diliyorum” dedi.

Yaklaşık bir yıl önce basur şikayetiyle aynı hastanede tedavi gören Hasan Kaya ise, “Genel cerrahi polikliniğinde Mert Kaan hocama başvurdum. Ameliyatım çok iyi geçti ve 24 saat içinde taburcu edildim. O günden sonra hiçbir şikâyetim olmadı. Mert Kaan hocama, ayrıca cihazın hastaneye kazandırılmasında emeği olan Emre hocaya ve Tuba hocaya teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa’da uzmanından uyarı: Ertelenen proktolojik hastalıklara dikkat!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.