HALİLİYE- Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Bağlarbaşı Mahallesinde bulunan Ahmet Yesevi Parkında yaşanan temizlik sorunu ile oyun alanlarındaki tahribat, vatandaşların tepkisine neden oldu.
Akşam saatlerinde parkı görüntüleyen bir vatandaş, çevre kirliliğini ve çocuk oyun alanlarındaki tahribatı gözler önüne sererek yetkililere seslendi.
Görüntülerde, parkın yeşil alanlarının ve yürüyüş yollarının çöplerle kaplandığı, oyun alanındaki koruyucu kauçuk zeminlerin ise söküldüğü görüldü.
“BU KADAR DEĞERSİZ İŞTE , SESİMİZİ DUYAN YOK”
Parkın her tarafına saçılmış çöpleri ve kırık oyuncakları cep telefonu kamerasıyla kaydeden vatandaş tepkisini şu sözlerle ifade etti:
“Burası Ahmet Yesevi Parkı… Bu parkta çöpe ve oyuncak alanına bakın arkadaşlar, görüyor musunuz? Bu kadar değersiz işte… Bu kadar Haliliye değersiz… Bakın arkadaşlar, oyuncaklar bile; iki tane, üç tane kaydırak var, bunlar bile kırık. Bakın, bir salıncak yok, bir oyuncak adamakıllı yok, bir spor aleti yok. Parkın çöpüne bakın, görüyor musunuz? Sesimizi duyan yok. O kadar yazdık, o kadar söyledik…”
HALİLİYE BELEDİYESİ’NDEN ÇALIŞMA YAPILACAĞI AÇIKLAMASI
Konuyla ilgili Gazete İpekyol’un ulaştığı belediye yetkilileri, parktaki durumla ilgili açıklamada bulundu.
Gazete İpekyol’un belediyeden aldığı bilgiye göre, gece temizlik ekibi olmadığı için her sabah temizlik yapıldığı, oyun alanındaki kauçuk zeminlerin ise programa alındığı ve en kısa sürede bu park ile birlikte aciliyet bulunan tüm parklarda çalışma yapılacağı belirtildi.

0 Yorum