Viranşehir mangosunda sezon açıldı: Şelengo hasadı başladı

Viranşehir mangosunda sezon açıldı: Şelengo hasadı başladı

Türkiye’de sadece Şanlıurfa’ya özgü olan ve Viranşehir’de yetişen şelengo için hasat sezonu başladı.

Viranşehir mangosunda sezon açıldı: Şelengo hasadı başladı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de sadece Şanlıurfa’ya özgü bir lezzet olan ve Viranşehir’de yetiştirilen şelengo, dış görünümüyle karpuza, iç yapısıyla kavuna, tadıyla ise salatalığa benziyor.

Tescil edilerek koruma altına alınan şelengo yaklaşık bu yıl da tarlalardan toplanarak pazarlardaki yerini almaya başladı. 

Üreticiler, bu sezon şelengoda verim ve kalitenin iyi olduğunu belirtirken, hasadın önümüzdeki haftalarda yoğunlaşması bekleniyor. Görünümü karpuzu, iç yapısı kavunu, tadı ise salatalığı andıran şelengo, özellikle yaz aylarında vatandaşların yoğun ilgisini görüyor. 

Sadece Viranşehir Ovası'nda yetiştirilen ve coğrafi işaretle koruma altına alınan şelengo, bölge çiftçileri için önemli bir gelir kaynağı olmayı sürdürüyor. Üreticiler, ürünün daha geniş pazarlara ulaştırılması için tanıtım çalışmalarının artırılmasını istiyor. 

Yetkililer, hasat sezonunun başlamasıyla birlikte hem üreticilerin hem de tüketicilerin şelengoya olan ilgisinin artmasını beklediklerini ifade etti.

Viranşehir mangosunda sezon açıldı: Şelengo hasadı başladı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.