Türkiye’de ilki Şanlıurfa’da açıldı

Sağlık-Sen, ülke genelinde hayata geçirmeyi planladığı kreş projesinin ilk adımını Şanlıurfa’da attı.

5

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen), Sendika üyeleri için Türkiye genelinde hayata geçirmeyi planladığı kreş projesinin ilk adımını Şanlıurfa'da attı. 

Karaköprü ilçesine bağlı Alibaba Mahallesi'nde gerçekleşen açılış törenine Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, Şanlıurfa Şube Başkanı Abdulkadir Yabir, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun’un yanı sıra sendika başkan yardımcıları ve sağlık çalışanları katıldı.

Açılışta konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, sendikanın hizmet anlayışı ve kreşin önemine vurgu yaparak"Sağlık-Sen üyesi isen farklısın. Biz bu düsturla yola çıktık. Burada devletine, vatanına, milletine hizmet edecek nesiller yetiştireceğiz. Milli ve manevi duygularla beslenmiş nesiller yetiştireceğiz." ifadelerini kullandı.

Sağlık-Sen'in, 7/24 hizmet veren sağlık çalışanlarının ihtiyaçlarına çözüm sunmak amacıyla böyle bir adım attığını belirten Doğan, "Sağlık-Sen kreşimizi Şanlıurfa'da açarak, üyelerimizin çocuklarını güvenli bir ortamda bırakmalarını sağlayacakları bir hizmet sunmayı amaçlıyoruz." dedi.

Şanlıurfa'da açılan kreşin, sendika üyelerinin talepleri doğrultusunda hayata geçirildiğini ifade eden Doğan, "Sağlık-Sen üyesi isen farklısın." mottosuyla yola çıktıklarını ve bu doğrultuda çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

Açılışa katılan Sağlık-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Abdulkadir Yabir de, sendikanın bu önemli adımından dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, kreşin Şanlıurfa'ya ve sağlık çalışanlarının ailelerine hayırlı olmasını temenni etti.

Sağlık-Sen kreşinden 80 çocuğun yararlanacağı belirtilirken, açılış töreninde sendika üyeleri ve sağlık çalışanları yoğun ilgi gösterdi. 

Açılışın ardından, katılımcılar kreşi gezerek öğrenci ve öğretmenlerle sohbet etti ve hatıra fotoğrafları çektirdi.