Türkiye'de gündem olan Urfalı imama Diyanet’ten ceza

Diyanet İşleri Başkanlığı, pedofiliyi savunan ve karma eğitimi hedef alan Şanlıurfa Mevlana Halid Camisi İmamı Mehmet Şükrü Dörtbudak’a kınama ve 500 TL maaştan kesme cezası uyguladı.

Türkiye'de gündem olan Urfalı imama Diyanet’ten ceza

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa Mevlana Halid Camisi İmamı Mehmet Şükrü Dörtbudak, kadınları ve çocukları giydikleri kıyafetler üzerinden eleştirerek, “Çocuğun kolu, göğsü, her tarafı açık. Ondan sonra pedofili suçtur. Pedofiliyi sen körüklüyorsun” ifadeleriyle gündeme gelmişti. Bu sözler üzerine gözaltına alınan imam daha sonra serbest bırakılmıştı.

 

İmam Dörtbudak başka bir vaazında da “Çocuklarımızı okutalım. Tamam okutun. Allah’ın ilk emri oku. Biz sadece oku yönünü alıyoruz. Ama ne şekilde oku. Kadın erkek karışık bir şekilde. Edebinden, hayasından sıyrılacak bir şekilde. Erkek öğretmenlerin kızlara ders vereceği bir ortamda. Kadın öğretmenlerin açık-seçik bir şekilde erkeklere ders vereceği bir ortamda. Bunlar cenabı Allah’ın arzu ettiği bir okuma sistemi değildir” diyerek karma eğitimi de hedef almıştı.

 

DİYANET ‘KINADI’

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın pedofiliyi savunan ve karma eğitimi hedef alan Şanlıurfa Mevlana Halid Camisi İmamı Mehmet Şükrü Dörtbudak hakkında başlattığı soruşturma sonuçlandı. Cumhuriyet’in edindiği bilgilere göre Diyanet, imam Dörtbudak’a ‘pedofili’ vaazından dolayı kınama cezası ve ‘karma eğitim’ vaazından dolayı ise 500 TL maaştan kesme cezası uyguladı.

 

DİYANET’İ İSLAM DÜŞMANI İLAN ETTİ

Dörtbudak sosyal medya hesabından konuya ilişkin, “Bir yıl içerisinde 4 idarî soruşturma geçirdik ve iki de ceza aldık. Adlî soruşturmalarda ise mahkememiz hâlâ devam etmektedir. Bunları ve bunları tetikleyen medya gruplarının iftira ve linç kampanyalarını madalya olarak boynuma takacak ve adl-i ilahîde mahkemeye sunacağım. Elhamdülillah bizim hiç bir kaygımız yok. Lakin İslâmî bir kurumun İslâm düşmanlarına çanak tutması bizi kahrediyor” paylaşımını yaptı.

Türkiye'de gündem olan Urfalı imama Diyanet’ten ceza

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

2 Yorum

  1. 21 Ağu 2023, 14:27

    Adam doğruyu söylemiş.

    Cevapla
  2. 21 Ağu 2023, 14:27

    Adam doğruyu söylemiş.

    Cevapla

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.