Finansal Gelişmeler İçin Güne Dikkat

Finansal piyasalar, küresel ekonomik gelişmelere paralel olarak hareket etmeye devam ediyor. Rusya-Ukrayna savaşı, küresel enflasyon, merkez bankalarının para politikası kararları ve Çin ekonomisindeki yavaşlama, piyasaları yakından ilgilendiren başlıca gelişmeler arasında yer alıyor.

5

Rusya-Ukrayna Savaşı

Rusya-Ukrayna savaşı, küresel ekonominin en önemli risklerinden biri olmaya devam ediyor. Savaşın devam etmesi, küresel tedarik zincirlerini bozmaya ve enflasyonu artırmaya devam ediyor. Ayrıca, savaşın finansal piyasalar üzerindeki etkileri de sürüyor.

Küresel Enflasyon

Küresel enflasyon, son aylarda yükseliş eğiliminde olmaya devam ediyor. ABD'de enflasyon, son 40 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Avrupa Birliği'nde de enflasyon, son 20 yılın en yüksek seviyesine çıktı.

Merkez Bankalarının Para Politikası Kararları

Merkez bankaları, küresel enflasyonu kontrol altına almak için para politikasını sıkılaştırmaya devam ediyor. ABD Merkez Bankası (Fed), faiz oranlarını 75 baz puan artırarak 1994'ten bu yana en büyük faiz artışına gitti. Avrupa Merkez Bankası (ECB), Temmuz ayında faiz oranlarını artıracağını açıkladı.

Çin Ekonomisindeki Yavaşlama

Çin ekonomisi, COVID-19 salgını ve emlak sektöründeki kriz nedeniyle yavaşlama gösteriyor. Çin'in ikinci çeyrek büyümesi, beklentilerin altında kalarak %0,4'te kaldı.

Finansal Piyasalarda Beklentiler

Finansal piyasalarda, önümüzdeki günlerde aşağıdaki gelişmelerin takip edileceği tahmin ediliyor:

ABD'de enflasyon ve istihdam verilerinin açıklanmasıAvrupa Merkez Bankası'nın faiz kararıÇin'in ekonomik büyüme verilerinin açıklanmasıRusya-Ukrayna savaşında yaşanan gelişmeler

Finansal Gelişmeler İçin Güne Dikkat

Finansal piyasalar, küresel ekonomik gelişmelere paralel olarak hareket etmeye devam ediyor. Bu nedenle, yatırımcılar, piyasaları yakından takip ederek risklerini yönetmeye özen göstermeli.