MEB, Öğretmenlerin Hizmetiçi Eğitimini Yeniden Düzenledi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlerin hizmetiçi eğitimini yeniden düzenleyerek, öğretmen eğitiminin kalitesini artırmayı hedefliyor.

5

MEB'in yeni düzenlemesine göre, öğretmenlerin hizmetiçi eğitimi, zorunlu ve isteğe bağlı olmak üzere iki kategoriye ayrıldı. Zorunlu hizmetiçi eğitim, tüm öğretmenler için geçerli olacak. İsteğe bağlı hizmetiçi eğitim ise öğretmenlerin ilgi alanlarına göre tercih edebilecekleri eğitimlerden oluşacak.

Zorunlu hizmetiçi eğitim, öğretmenlerin mesleki yeterliliklerini geliştirmeyi ve güncel gelişmeleri takip etmelerini sağlayacak şekilde tasarlandı. Bu kapsamda, öğretmenlere, yeni eğitim yaklaşımları, teknolojinin eğitimde kullanımı, ders planlama ve uygulama, ölçme ve değerlendirme gibi konularda eğitimler verilecek.

İsteğe bağlı hizmetiçi eğitim ise öğretmenlerin ilgi alanlarına göre seçebilecekleri eğitimlerden oluşacak. Bu kapsamda, öğretmenler, yabancı dil, özel eğitim, rehberlik, teknoloji eğitimi gibi konularda eğitimler alabilecekler.

MEB'in yeni düzenlemesi, öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkıda bulunarak, eğitim kalitesini artırmayı hedefliyor.

Düzenlemeyle ilgili öne çıkan başlıklar:

Zorunlu hizmetiçi eğitim, tüm öğretmenler için geçerli olacak.İsteğe bağlı hizmetiçi eğitim, öğretmenlerin ilgi alanlarına göre tercih edilebilecek.Eğitimler, öğretmenlerin mesleki yeterliliklerini geliştirmeyi ve güncel gelişmeleri takip etmelerini sağlayacak.Yeni düzenlemeyle, öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkıda bulunarak, eğitim kalitesi artırılmaya çalışılacak.