Siverek’te 9 bin konut daha doğal gaza kavuşuyor

Aksa Doğalgaz, 21 bin abonesinin bulunduğu  Siverek’te faaliyetlerini sürdürüyor. İlçede genişleme çalışmalarına devam eden Aksa Doğalgaz, 22 milyon TL’lik yatırımla inşa edeceği 30 kilometrelik şebekenin tamamlanmasıyla birlikte yıl sonuna kadar toplamda 9 bin konutun daha doğal gaza erişimini sağlamayı hedefliyor.

Siverek’te 9 bin konut daha doğal gaza kavuşuyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aksa Doğalgaz, lisans bölgeleri arasında yer alan Şanlıurfa’da şehrin dört bir yanında hayata geçirdiği yeni yatırımlar ve genişleme faaliyetleriyle doğal gazı yaygınlaştırmaya devam ediyor.

21 bin abonenin doğal gaz konforunu yaşadığı Aksa Şanlıurfa Doğalgaz’a bağlı Siverek’te gerçekleştirilen genişleme çalışmalarının tamamlanmasıyla bu kış Fırat Mahallesi kamu kuruluşları, sanayi bölgesi ve ticari işletmeler doğal gazla ısınmaya başlayacak. Aksa Şanlıurfa Doğalgaz, yıl sonuna kadar inşa edeceği toplam 30 kilometrelik şebeke altyapısıyla ilçede doğa dostu ve temiz yakıt doğal gazı yaygınlaştıracak.

Şanlıurfa genelinde merkez ilçeler Eyyübiye, Haliliye, Karaköprü’nün yanı sıra Akçakale, Birecik, Ceylanpınar, Halfeti, Harran, Hilvan, Viranşehir ve Siverek’te 232 bin 330 abonenin doğal gaz konforu ve ekonomisi ile ısındığını belirten Aksa Şanlıurfa Doğalgaz Şirket Müdürü Muhammed Nezih Ural, “2006 Mayıs ayında lisans alanımıza dahil olan Siverek ilçemizde hava kirliliğinin önüne geçmek, çocuklarımıza daha rahat nefes alabilecekleri bir gelecek bırakmak ve doğal gaz konforunu yaygınlaştırmak için var gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu.

 

22 MİLYON TL’LİK YATIRIM 

2023 yılı yatırımları kapsamında Siverek’te genişleme çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Ural, “Siverek ilçemizde daha fazla ailemizi doğal gazla buluşturmak için haziran ayında ilk kazmayı vurarak çalışmalarımıza başladık. 22 milyon TL’lik yatırımla inşa edeceğimiz 30 kilometrelik doğal gaz şebekesinin tamamlanmasıyla birlikte yıl sonuna kadar toplamda 9.000 konuta daha doğal gaz ulaştırmış olacağız. İlk etap tamamlandı; 7 kilometrelik şebeke montajı gerçekleştirdik. Bu kış Fırat Mahallesi, kamu kuruluşları, sanayi bölgesi ve ticari işletmeler doğal gazla ısınacak. 1 Mayıs 2023’te Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 2024 Mayıs ayına kadar tüketilecek aylık 25 metreküp doğal gazın devlet tarafından karşılanacağının açıklanması ve ısınma mevsiminin yaklaşmasıyla vatandaşlarımızın evlerinde bir an önce doğal gaz konforunu yaşamak istemesinden dolayı doğal gaza yönelik önemli bir talep artışı var. Vatandaşlarımızı talep artışıyla birlikte yaşanabilecek yoğunluktan etkilenmemeleri ve doğal gaz konforu ile ekonomisinden erkenden yararlanabilmeleri için ofislerimize bekliyoruz” dedi.

GAZETE İPEKYOL

Siverek’te 9 bin konut daha doğal gaza kavuşuyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.