Urfa’da küçük hafızlar icazet aldı

Şanlıurfa'da Efendi Derneği'nin bünyesinde eğitim gören 12 hafız, düzenlenen törenle icazetlerini aldı.

5

Merkezi Şanlıurfa’da bulunan Efendi Derneği'nin bünyesinde eğitim gören 12 hafız, Urfa City AVM Konferans Salonu'nda düzenlenen törenle icazetlerini aldı

 

Törene Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan, Efendi Derneği Başkanı İbrahim Abuz, Onursal Başkanı Mustafa Asoğlu, çok sayıda davetli ve hafızlık eğitimi alan öğrencilerin aileleri katıldı.

 

Program, Dergah Camii İmamı İbrahim Onat'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

 

Ardından Efendi Derneği Başkanı İbrahim Abuz bir konuşma yaptı. Abuz, derneğin kuruluş amacından bahsederek, "Efendi Derneği, kısa sürede yurt içinde ve yurt dışında birçok faaliyette bulunmuş, kısa zamanda çok büyük dernek olma ünvanını kazanmış bir dernektir. Çalışmalarımız arasında yetim yuvaları, aşevleri, askıda ekmek, mazlum coğrafyalara ümmet sofraları, yurt içi ve yurtdışnda kurban kesme faaliyetleri, Kur'an-ı Kerim dağıtımı gibi birçok hayır faaliyetlerinde bulunmuştur. Ayrıca 6 Şubat'ta 100 yılın felaketi dediğimiz deprem de komşu illeri yalnız bırakmadık, binlerce kişiye günde 3 öğün yemek dağıtımları oldu. Birçok insanın ihtiyaçları çadır, soba, elbise vb. birçok faaliyetler ulaştırmaya çalışıldı. Akabinde 1 ay geçmeden Şanlıurfa'mız da çok ciddi bir sel felaketi oldu, sel felaketinden etkilenen hemşerilerimize gerek maddi gerek manevi yardım da yardım da yanlarında bulunduk." dedi.

 

Efendi Derneği Onursal Başkanı Mustafa Asoğlu ise yaptığı konuşmada, hafızların anne ve babalarının yanı sıra, salonu dolduran ve çocukların yetişmesine katkıda bulunan herkese teşekkür etti. Asoğlu, "Bu çocukların yetişmesi için emek veren herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bu çocuklar dünyanın her bir yerine gidip Kur'an-ı Kerim'i anlatacaklar. Bu nesil Hz. Ebubekir gibi Sıddıklı olacak, doğrulu olacak, işte bu nesil Hz. Ömer gibi cesaretli, adaletli olacak. İşte bu nesil Hz. Osman gibi hayalı olacak. İşte bu nesil Hz. Ali gibi ilim ehli, insanlara faydalı ve Hasan ve Hüseyin efendilerimiz gibi çok takva ehli olacaklar inşallah." diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından hafız öğrenciler, icazetlerini aldı.

 

İcazet töreni, öğrencilerin Kur'an-ı Kerim tilaveti ve şiir dinletisi ile sona erdi.

 

GAZETE İPEKYOL