"Hayat Eve Sığar" güncellendi

Pandemi döneminde HES Kodu uygulaması nedeniyle kullanılan "Hayat Eve Sığar" uygulamasına aylar sonra ilk kez güncelleme geldi.

"Hayat Eve Sığar" güncellendi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pandemi döneminde HES Kodu uygulaması nedeniyle kullanılan "Hayat Eve Sığar" uygulamasına aylar sonra ilk kez güncelleme geldi.

Güncel Eris varyantı sonrası 10 ay sonra ilk kez "Hayat Eve Sığar" güncellendi. 

Pandemi döneminde HES Kodu uygulaması nedeniyle kullanılan "Hayat Eve Sığar" uygulamasına aylar sonra ilk kez güncelleme geldi. Eris varyantı sonrası 10 ay sonra ilk kez “Hayat Eve Sığar“ güncellendi.

Geçtiğimiz yıllarda Covid-19 virüsüyle girilen pandemi döneminde Kontrollü Sosyal Hayat kapsamında, Sağlık Bakanlığı talimatı uyarınca ulaşım ya da ziyaret gibi işlemlerde, kurumlarla ve kişilerle, bireylerin Covid-19 hastalığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığını güvenli şekilde paylaşabilmesine yaramış bir kod olan HES Kodu uygulamasına aylar sonra güncelleme geldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ülkemizde “Eris Varyantının” tespit edildiğini duyurmuş ve “Eris varyantına yönelik yeni bir tedbir gerekmediğini,  hastalığı çok iyi tanıyoruz ve endişe edecek hiçbir durum yok." şeklinde açıklamalar yapmıştı. 

HES Kodu uygulamasına bir anda yapılan güncelleme vatandaşa; yeni bir pandemi sürecine mi giriyoruz ? HES Kodu uygulaması geri mi dönüyor? Şeklinde sorular sorduruyor.

HAYAT EVE SIĞAR NEDİR?

Hayat Eve Sığar uygulaması, COVID-19 pandemisi sırasında halkın sağlığını korumak ve virüsün yayılmasını kontrol altında tutmak amacıyla geliştirilen bir mobil uygulamadır. Bu uygulama, kullanıcıların güncel COVID-19 istatistiklerini, riskli bölgeleri, hastane ve eczane bilgilerini, COVID-19 test sonuçlarını ve daha fazlasını öğrenmelerini sağlar. Ayrıca, kullanıcılar aile üyelerini ekleyebilir ve onların sağlık durumlarını takip edebilirler.

"Hayat Eve Sığar" güncellendi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.