Karahantepe'de pipi tartışması büyür mü?

Karahantepe'de bulunan 2,3 metre büyüklüğündeki büyük penisi olan insan heykelinin Kültür ve Turizm Bakanlığı ile bazı medya tarafından sansürlenerek yayınlandığı iddia edildi. Göbeklitepe’de çıkan bir heykelin pipisinin “günah” diye kırıldığını hatırlatan bir sosyal medya kullanıcısı ise “Bunu kırmayın olur mu?” paylaşımında bulundu.

Karahantepe'de pipi tartışması büyür mü?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’da yaklaşık 12 bin yıl öncesine ait Göbeklitepe ve Karahantepe’de bulunan eşsiz heykeller hafta sonundan beri Türkiye’nin gündeminde.

Göbeklitepe’de renk pigmentleri olan gerçek boyutlu bir domuz heykeli ve Karahantepe’de 2,3 metre büyüklüğünde, büyük bir penisi olan insan heykeli bulundu.

Göbeklitepe’de keşfedilen yaban domuzu heykeli, ‘H’ şeklinde bir sembol, bir hilal, iki yılan ve üç insan yüzü veya maskesi olduğu tahmin edilen süslemelere sahip bir seki üzerinde ortaya çıkarıldı.

Karahantepe’deki çalışmalarda ise dönemin gerçekçi insan heykellerinden biri gün ışığına kavuşturuldu. Gerçekçi bir yüz ifadesiyle, oturur vaziyette betimlenen heykel, 2,3 metre yüksekliğinde. Heykel bir sekinin içerisinde zemine sabitlenmiş olarak bulundu. Ölü bir insanı çağrıştıran kaburga, omurga ve omuz kemiklerinin öne çıktığı oturur vaziyetteki heykelin bulunduğu alanda duvara yerleştirilmiş bir akbaba heykeli ile zemine bırakılmış taş tabaklara da ulaşıldı. Ayrıca iki eliyle erekte haldeki penisini tutuyor.

Arkeofili’de yer alan habere göre, söz konusu heykellerin keşifleri, başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere ana akım medya tarafından sansürlenerek yayınlandı. Aralarında devlet televizyonun da yer aldığı bazı kanallar, Karahantepe’de bulunan ve elleriyle penisini tutan yaklaşık 12 bin ila 10 bin yıllık heykelin penis kısmını yayınlarında göstermedi. Kültür ve Turizm Bakanlığı ise heykelin sadece üst bölgesini paylaştı.

Ana akım haber kanalları, alanda çektikleri videolarda bile heykelin alt bölgesini göstermedi. Özellikle bir kanalda heykelin belden aşağı kısmının, sunucu spikerin arkasında kalmasına özen gösterilmiş olduğu görüldü. 

Heykeldeki penise uygulanan sansür iddiası sosyal medyada da eleştiri konusu oldu. 

TaşTepeler hesabından kazı çalışmalarında gün yüzüne çıkarılan penisli heykel ilgili görseli paylaşan bir sosyal medya kullanıcısı, “Sevgili Urfalılar Göbeklitepe'de çıkan heykelin pipisini günah diye kırmıştınız ya. Bunu kırmayın olur mu?” paylaşımında bulundu. 

Tartışmaları büyüten ise devlet kanalında söz konusu heykel haberinin sansürlü şekilde yayınlanması oldu. 

Devlet kanalında keşifle ilgili yayınlanan bir videoda, söz konusu yeni bulunan heykelin penisinin hiç olmadığı görüldü! Bu durum, televizyonda yayınlayabilmek için heykelin penisinin kırılmış olabileceğini getirdi. 

 

Karahantepe'de pipi tartışması büyür mü?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.