Sağlık Bakanlığı özel muayenehaneleri kapatacak!

Öğretim üyelerinin mesai saati dışında hizmet verdikleri muayenehanelerle ilgili yıllardır süren belirsizlik, mahkemelerin verdiği çelişkili kararlardan sonra, Sağlık Bakanlığı'nın genelgesi ile tartışmalar tekrar alevlendi.

Sağlık Bakanlığı özel muayenehaneleri kapatacak!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanlığı, üniversitelerde akademik kadrolarda görev yaparken, mesai sonrasında özel muayenehanede hizmet verenlerle ilgili bir genelge yayımladı.

Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Tolga Tolunay imzasıyla 81 ilin sağlık müdürlüklerine gönderilen genelgede, Anayasa Mahkemesi'nin bu yılın şubat ayında ele aldığı bireysel başvuruyla ilgili kararı hatırlatıldı.

Karar çerçevesinde üniversitelerde profesör, doçent ve doktor öğretim üyesi olarak görev yapanların 18.01.2014 tarihinden sonra açtıkları özel muayenehanelerin kapatılması istendi.

YENİ BAŞVURULAR KABUL EDİLMEYECEK

Genelgede, “Anılan tarihten önce faal muayenehanesi bulunmayan öğretim üyelerinin yeni muayenehane açma taleplerinin reddedilmesine yönelik idaremiz işlemlerinde hukuka aykırılık bulunmamakta olup, bu kapsamdaki yeni muayenehane açma taleplerinin kabul edilmeyeceği, 18.01.2014 tarihinden önce faal muayenehanesi bulunmayan öğretim üyeleri tarafından her ne suretle olursa olsun açılmış bulunan muayenehanelerin faaliyetlerine son verilmesi gerekmektedir” denildi.

 

 

Sağlık Bakanlığı özel muayenehaneleri kapatacak!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.