AK Parti’de kongre heyecanı

AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi bugün yapılacak. Kongrede parti yönetimi yeniden belirlenecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kongredeki konuşmasında kritik mesajlar vermesi bekleniyor.

AK Parti’de kongre heyecanı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yapılacak kongrede AK Parti'nin tek genel başkan adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olacak. 

75 kişilik Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda ise büyük oranda değişim bekleniyor. Bu 75 kişi içinden de MYK yani genel başkan yardımcıları belirlenecek.

Edinilen bilgiye göre Genel Sekreter Fatih Şahin, parti yönetiminde asil ve yedek listede yer alacak isimleri arayarak bilgilendirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, kongreyle ilgili yaptığı açıklamada "Siyasi partilerin en büyük organizasyonları kongre. Kongreyi kendimizi gözden geçirdiğimiz vizyonumuzu belirlediğimiz fırsat olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.

YEREL SEÇİM STARTI VERİLECEK

AK Parti kongresiyle yerel seçim startı da verilmiş olacak.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Rakip siyasi partilerin kongrelerine bakınca farkı görüyorsunuz. Mayıs ayında zaten çalışmalara başlamıştım. Kongreyle yerel seçim startını da vermiş oluyoruz" diye konuştu.

100 bin kadar partilinin yer alması beklenen kongrede yabancı temsilciler de yer alacak.

AK Parti'nin 4. Olağanüstü Kongresi'ne 27 ülkeden siyasi parti temsilcisiyle 127 büyükelçi ve 3 Cumhurbaşkanı'nın da katılması bekleniyor.

Ankara Spor Salonu'ndaki kongre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın salona gelişiyle başlayacak.

Cumhurbaşkanı önce salon dışındakilere hitap edecek, ardından kongre konuşmasına geçecek. Cumhurbaşkanı'nın konuşmasında yeni anayasa ve terörle mücadele vurgusu yapması, yerel seçimlere ve ekonomiye ilişkin mesajlar vermesi bekleniyor.

 

 

AK Parti’de kongre heyecanı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.