TOKİ'den herkese ev aldıracak kampanya!

Türkiye'nin önde gelen kentsel dönüşüm projesi olan "Yarısı Bizden" kampanyası büyük bir ilgiyle sonuçlandı. Kampanyanın başarılı bir şekilde sonuçlanması için izlenecek adımlar netleşirken, projenin uygulanma süreci başlıyor. Başvuru sonuçlarına dair detaylar merak konusu oldu.

TOKİ'den herkese ev aldıracak kampanya!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı uzmanları tarafından yapılan başvuruları değerlendirmek üzere ön incelemeler yapılacak. Bu incelemeler sonucunda binanın durumu hakkında bir keşif raporu hazırlanacak. Binanın gönüllülük esasıyla kampanyaya dahil edilmesine karar verildiği takdirde, bir protokol hazırlanacak ve proje aşamasına geçilecek.

TAŞINMA İÇİN DESTEK

Ruhsat alma süreci başlayacak ve binanın boşaltılmasıyla birlikte, Türkiye Konut Geliştirme ve Kamulaştırma İdaresi (TOKİ) tarafından başlatılacak süreçte, en geç 2 yıl içinde inşaat tamamlanacak. Bu süre zarfında, binada yaşayan vatandaşlara taşınma süreci için 10 bin 500 lira destek sağlanacak ve aylık 5 bin 250 lira kira yardımı yapılacak.Ancak, başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair resmi bir duyuru henüz yapılmış değil. Değerlendirme sonuçlarının, başvuruda bulunan vatandaşlara özel olarak bildirilmesi bekleniyor.

BAKAN ÖZHASEKİ KAMPANYA DETAYLARINI AÇIKLADI​​​​​​​

Kentsel dönüşüm projesi "Yarısı Bizden," sadece başlama aşamasında değil, aynı zamanda inşaatın ruhsat işlemleri ve sonraki aşamalarında da 'yüzde 50+1' uygulamasının devam edeceğini vurgulayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, "Şura'da alınan en önemli kararlardan biri bu oldu" şeklinde konuştu. Yarısı Bizden Kampanyası'na ilişkin olarak Bakan Özhaseki, "Önümüzdeki 1 ay içinde projenin işleyişini daha da netleştirmiş olacağız. İnşallah ilgili mevzuat da çıkmış olacak" dedi.

200 BİN DAİRE DÖNÜŞTÜRÜLECEK

Bakan Özhaseki, kampanyaya ilişkin detaylı açıklamalarda bulunarak şunları söyledi:"

Yarısı bizden kampanyası başlatıldı. vatandaş kendi evini yıkıp yeniden yapmak ya da güçlendirmek istiyorsa yarısı bizden. 1 milyon 20 bin müracaat var. İşe başlayacağız diyen 21 bin bina var. 3'te 2'sinde anlaşma sağlayan 14 bin bina var. Böylelikle 200 bin daireyi dönüştürmüş olacağız.

 

 

 

TOKİ'den herkese ev aldıracak kampanya!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.