Deprem uzmanından flaş açıklama!

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, deprem bölgesinde yaşayanlara yönelik bir paylaşımda bulundu. Görür, 6 Şubat depremlerinin komşu bölgedeki kimi fay hatlarına stres yüklediğine dikkati çekti.

Deprem uzmanından flaş açıklama!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta yaşanan depremin sarsıntıları sürüyor. Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından önemli bir paylaşımda bulundu.

“KIRILMAMIŞ FAY KESİMLERİ ÜRETEBİLİR”

Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Deprem bölgesindeki insanlarımla bir söyleşi: Sevgili dostlarım, hepinizin acısı büyük, sizleri anlıyorum. Endişe ve korku, kimi konularda sizi etkiliyor. Depremin olduğu bölgede tekrar büyük bir deprem olmaz ve afete dönüşmez. Ancak kırılmamış fay kesimleri deprem üretebilir ama bu depremler, büyük afete dönüşmez. 6 Şubat depremleri komşu bölgelerdeki kimi faylara stres yüklemiş olabilir. Bu faylar; Malatya Fayı ve Adana Havzası'na sarkan faylar olabilir. Bu söylediğim de bir olasılıktır. Yerbilimcilerden kesin söylemler, yorumlar beklemeyin. Deprem bilinmez. Lütfen insanlarımız için, çocuklarımız için hep beraber deprem dirençli yerleşim alanları için çalışalım ve yöneticilerimizden bunu talep edelim. Ancak bu şekilde yaralarımızı sarar ve gelecek nesillerin kalbini kazanırız”.

 

Deprem uzmanından flaş açıklama!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.