Patlıcanlı kebap Almanya'ya gider mi?

ÖZEL HABER| Şanlıurfa'nın patlıcanlı kebabının ününü bilmeyen neredeyse yok. Peki yurt dışına patlıcanlı kebap gider mi? Birecik patlıcanlı kebabı ise gider...

Patlıcanlı kebap Almanya'ya gider mi?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa'nın eşsiz patlıcanlı kebabı, Türkiye'nin dört bir yanında ün kazanmış bir lezzet. Ancak bu muhteşem tadın yurt dışına taşınması mümkün müdür? İşte bu noktada Birecik patlıcanı devreye girer ve Şanlıurfa patlıcanlı kebabını diğerlerinden ayırır.

Urfa patlıcanlı kebabı, özel baharatlarla harmanlanmış kuzu eti ve ince dilimlenmiş patlıcanların ustaca birleşiminden oluşur. 

Bu lezzet, yıllar içinde yerel bir gelenekten ulusal bir lezzet haline geldi.

Özellikle Şanlıurfa'da bulunan restoranlar, bu nefis yemeği sunma konusunda birbirleriyle yarışıYOR.

PEKİ, YURT DIŞINA GİDER Mİ?

Şanlıurfa'nın patlıcanlı kebabı, özellikle Birecik patlıcanı ile birlikte, yurt dışında da büyük bir ilgi görebilir. Bu lezzetin dünya çapında tanıtılması, Urfa mutfağının çeşitliliği ve zenginliğinin tanıtımına büyük katkı sunabilir.

ALMANYA’YA PATLICANLI KEBAP GÖNDERİYOR

Bunun en büyük örneklerinden biri Birecik’te yaklaşık 50 yıldır patlıcan kebabıyla ün salan Gülbaba Restoran’da kebapçılık yapan Yasin Usta.

Yasin Usta, Almanya’ya kebap gönderdiğini kaydediyor. Ününün sadece Türkiye sınırlarıyla kalmadığını Almanya’ya ve Amkerika’da da tanındığını belirten Yasin Usta, “Ben burada gece patlıcanlı kebapları paketlerim buradan Almanya’ya götürürler.. Tam 50 yıldır bu mesleği yapıyorum. Namım sadece İstanbul’a değil Amerika’ya, Almanya’ya kadar gitmiş.” dedi.

 

Patlıcanlı kebap Almanya'ya gider mi?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.