Emekliye ikramiye tartışması sürüyor

Çalışmayan emekliye bir defaya mahsus 5 bin lira ikramiye verilecek. Ödemeler, kasım ayının ilk yarısında hesaplara yatırılacak. Çalışan emeklileri kapsam dışı bırakan düzenlemeyle ilgili polemik de sürüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Elde edebileceğimiz maksimum sonuç buydu ve bu anayasaya aykırı değil" derken, CHP ise düzenleme bu şekilde Meclis'ten geçerse Anayasa Mahkemesi'ne gitmeyi planlıyor.

Emekliye ikramiye tartışması sürüyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milyonlarca emeklinin beklediği haberi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası açıklamıştı.

Çalışmayan emekliye bir defaya mahsus 5 bin lira ikramiye verilecek. Ödemeler, Kasım ayının ilk yarısında hesaplara yatırılacak. Dul ve yetimler de emeklilik hisse oranına göre ikramiye alacak. Buna göre dul olup çocuğu olmayan kişilere 3750 lira, dul olup çocuğu olan kişilere 2500 lira, yetimlere ise 1250 lira ödeme yapılması bekleniyor.

Toplam maliyeti 61 milyar lirayı geçen ikramiyeden, yalnızca çalışmayan emekliler faydalanacak.
Hem emekli olup, hem fiilen çalışmayı sürdürenlere ödeme yapılmayacak. Bu durum da 5 bin liralık ikramiyeyle ilgili tartışma başlattı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bütçe imkanlarına göre en iyisi yaptık mesajı verdi.

Işıkhan, "Düzenlemeyi tamamladık hayırlı olsun emeklilerimize. Çalışan emeklileri kapsam dışı bıraktık takdir edersiniz ki mücbir sebeplerden dolayı bütçede kısıtlamaya gitmek zorunda kaldık. Elde edebileceğimiz en maksimum sonuç buydu hayırlı olsun bunun dışında da gündemimizde bir çalışma söz konusu değil" açıklamasında bulundu.

Çalışanların kapsam dışı kalması anayasaya aykırı değil vurgusu yapan Işıkhan, "Yok anayasaya aykırılık zaten emekli olmuş çalışmaya devam ediyor. Bizim hedef grubunuz sosyal devlet olarak da mağdur durumda olan emeklilerimizi kapsam içine almaktı. Bu hayırlı oldu bence çok güzel bir sonuç elde ettik" dedi.

CHP ANAYASA MAHKEMESİNE GİDECEK Mİ?

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ise düzenlemenin mevcut hali ile çıkması durumunda Anayasa Mahkmesine gideceklerini söyledi.

Başarır, "Çalışan emeklilere bu para verilmiyor neden çünkü onların ihtiyacı yokmuş.  Eğer böyle geçer anayasa mahkemesine mutlaka götüreceğiz çünkü eşitlik ilkesine aykırı. Bu bir utanç meselesi. Emekli açlığa teslim edilemez." değerlendirmesinde bulundu.

Emekliye ikramiye tartışması sürüyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.