Şanlıurfa'da dilencilik önlenmeli mi?

Eskişehir'de çocuklar ve engelli bireylerin kağıt mendil, yara bandı, çiçek, su gibi ürünlerin satılması ve dilencilik yapan kişilere, dilendirilen çocuk veya engellilere para verilmesi yasaklandı. Bu uygulama, Şanlıurfa'da da dilenci sorununu çözmek için bir alternatif olabilir mi?

Şanlıurfa'da dilencilik önlenmeli mi?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eskişehir Valiliği, sokakta çalıştırılan, dilendirilen ve dış çevrenin olumsuzluklarına maruz kalan çocukların korunmasına yönelik, 'genel emir’ yayınladı.

CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy imzalı emirde, dilencilik yapan kişilere, dilendirilen çocuk veya engellilere para verilmesinin yasaklandığını duyuruldu:

Vatandaşlarımızca herhangi bir mal veya eşya (kağıt mendil, yara bandı, çiçek, su vesaire) satın alınmasının, dilencilik yapan kişilere, dilendirilen çocuk veya engellilere para verilmesinin, yanlarında veli ya da vasisi olsa dahi çocukların; çöplerden ve sokaklardan kağıt, plastik, cam, metal gibi geri dönüşüm malzemesi toplanması işinde aktif ya da yardım etmek bahanesiyle çalıştırılmalarının, bu işi yapan ebeveynlerce yanlarında bulundurulmalarının, yasaklanmasına,  karara aykırı hareket edenler hakkında 5442 sayılı İl idaresi Kanunu’nun 66’ncı ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32’nci maddesine göre cezai işlem yapılmasına, karar verilmiştir” denildi.

URFA’DAKİ SORUNU DA ÇÖZER Mİ?

Şanlıurfa’da uzun yıllardır kanayan yaralardan biri de dilenen çocuklar ve dilenciler. Eskişehir’de yapılan uygulama akıllara “Şanlıurfa'da da dilenci sorununu çözmek için bir alternatif olabilir m?” sorusunu getirdi.

 

 

 

 

Şanlıurfa'da dilencilik önlenmeli mi?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.