Milyonlarca emekliye müjde! Sonunda gerçekleşiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son kabine toplantısı sonrasında duyurduğu emeklilere 5 bin lira ikramiye ödemesi, kanun teklifine eklendi ve komisyon tarafından kabul edildi.  İşte detaylar…

Milyonlarca emekliye müjde! Sonunda gerçekleşiyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emeklilerin dört gözle beklediği bayram ikramiyesi onaylandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son kabine toplantısının ardından emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira verileceğini duyurmuştu. Açıklamanın ardından milyonlarca emekliye güzel haber geldi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ’Emeklilere Bir Defaya Mahsus 5 bin lira Ödeme Düzenlemesi’ önergesi görüşülerek, torba yasaya eklenmesine karar verildi.. Peki düzenlemede neler var? Emekliler ikramiyelerini ne zaman alacak? 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURMUŞTU... MECLİS'TEN GEÇEREK KABUL EDİLDİ

Pazartesi günü gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından yeni kararları açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışmayan emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapılacağını duyurmuştu. Erdoğan yapmış olduğu açıklamada şunları söylemişti:

"Bilhassa emeklilerimizin yaşadığı sıkıntıları çok iyi biliyorum. Bunun için bakanlarımıza yeni hazırlıklar yapmaları noktasında gerekli talimatları vermiştim. Kabine toplantımızda yaptığımız kapsamlı değerlendirmelerin ardından emeklilerimizi rahatlatacak yeni bir karar aldık. Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık. Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz. Bütçemize toplam maliyeti 61 milyar lirayı geçen bu ödemeler kasım ayının ilk yarısı itibariyle emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacaktır. Yılbaşında emeklilerin durumunu tekrar gözden geçirecek, inşallah o zaman da her türlü fedakarlığı sergileyeceğiz.12,2 milyon emeklimizi doğrudan etkileyen, aldığımız bu kararın hayırlı olmasını diliyorum."

5 bin TL emekli ikramiyeleri kasım ayının ilk yarısı itibariyle emeklilerin hesaplarına yatırılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli ikramiyesi hakkında şu yeni açıklamayı yaptı; "Emeklilerimizin yaşadığı sıkıntıları giderebilmek için 5 bin lira ikramiye yapmayı kararlaştırdık. Kasım ayı ortasında ödeme yapılacak."

KANUN TEKLİFİNE EKLENDİ, KOMİSYON ONAYLADI

5 bin lira ödenmesine ilişkin düzenleme, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik kanun teklifine önergeyle eklendi ve kanun teklifi komisyonda kabul edildi. 

 

Milyonlarca emekliye müjde! Sonunda gerçekleşiyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.