Şanlıurfa’nın sonbaharda görülmesi gereken güzellikleri

Şanlıurfa ülkenin en sıcak illerinden. Gezilecek, görülecek çok yeri olmasına rağmen yaz aylarında gelemeyenler için bu sonbahar ayları bulunmaz fırsat. İşte Şanlıurfa'ya gelenlere hazan şöleni yaşatacak yerler…

Şanlıurfa’nın sonbaharda görülmesi gereken güzellikleri

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa, tarih ve kültür zenginliğiyle Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri. Ülkenin en sıcak illerinden biri de olan Şanlıurfa, yaz aylarında ziyaretçilerini bunaltabiliyor. 

Ancak sonbahar ayları, Şanlıurfa'yı ziyaret etmek için en ideal zaman.

İşte Şanlıurfa'da sonbaharda ziyaret edilecek yerler…

BALIKLIGÖL VE AYNZELİHA GÖLÜ:

Balıklıgöl, Şanlıurfa'nın en ikonik simgelerinden biri. Hazreti İbrahim'in ateşe atıldığı yer olarak bilinen Balıklıgöl, sonbaharda oluşan renk cümbüşüyle ziyaretçilerini adeta büyülüyor. Balıklıgöl'ün çevresindeki ağaçlar, yapraklarını dökmeye başlayarak gölün turkuaz sularıyla muhteşem bir uyum oluşturuyor. Balıklıgöl'ün hemen yanında bulunan Aynzeliha Gölü de sonbaharda ziyaretçilerini büyülüyor.

HARRAN:

Harran, Şanlıurfa'nın tarihi bir ilçesi. Dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Harran, sonbaharda ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor. Harran'ın kendine özgü kubbeli evleri, sonbaharın renkleriyle birlikte daha da güzel bir görünüm kazanıyor.

HALFETİ:

Halfeti, Şanlıurfa'nın bir diğer önemli ilçesi. Birecik Barajı'nın suları altında kalan Halfeti, sonbaharda ortaya çıkan saklı bir cennet gibi. Halfeti'nin sular altında kalan evleri, sonbaharın renkleriyle birlikte eşsiz bir manzara sunuyor.

GÖBEKLİTEPE:

Göbeklitepe, Şanlıurfa'nın en önemli tarihi ve kültürel miraslarından biri. Dünyanın en eski tapınağı olarak kabul edilen Göbeklitepe, sonbaharda ziyaretçileri için ayrı bir güzellik sunuyor. 

KARAHANTEPE:

Karahantepe, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Göbeklitepe'deki yapılara benzeyen ve ilk belirlemelere göre neolitik döneme ait "T" biçiminde 250'nin üzerinde dikili taş tespit edilen alandaki çalışmalarda bu yıl önemli bulgular elde edilmesi hedefleniyor.

Şanlıurfa'ya sonbaharda gelen ziyaretçiler, bu güzellikleri keşfederek unutulmaz bir tatil geçirebilirler.

 

 

Şanlıurfa’nın sonbaharda görülmesi gereken güzellikleri

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.