Şanlıurfa'da gençlere dev hizmet açılışları

Eyyübiye Belediyesi tarafından yapımı tamamlan Süleymanşah Gençlik Merkezi, Onikiler Sınav Hazırlık Merkezi ve Yenice Sınav Hazırlık Merkezi’nin açılış töreni, TBMM Başkanvekili ve Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ’ın katılımıyla yapıldı.

Şanlıurfa'da gençlere dev hizmet açılışları

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eyyübiye Belediyesi tarafından yapımı tamamlan Süleymanşah Gençlik Merkezi, Onikiler Sınav Hazırlık Merkezi ve Yenice Sınav Hazırlık Merkezi’nin açılış töreni yapıldı. 

Hayati Harrani Mahallesi Süleymanşah Caddesi üzerinde yer alan Mustafa Kuş Parkı’nda gerçekleşen açılış törenine, TBMM Başkanvekili ve Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ’ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa milletvekilleri Emin Önen, Cevahir Asuman Yazmacı, Abdürrahim Dusak, Mehmet Ali Cevheri, Hikmet Başak, Şanlıurfa AK Parti İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende daha sonra Eyyübiye Belediyesi tarafından hazırlanan video izletildi. 

KUŞ: GENÇLİĞİNE HAYIRLI UĞURLU OLSUN

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş açılan 3 eserin ilçeye hayırlı olmasını dileyerek şunları kaydetti:

“3 dev eserimiz olan Süleymanşah Gençlik Merkezi, Onikiler Sınav ve Etüt Merkezi ile Yenice Sınav ve Etüt Merkezimizin açılışını gerçekleştirdik. İlçemiz gençliğine hayırlı uğurlu olsun. Katılımlarından dolayı TBMM Başkanvekilimiz Sn. Bekir Bozdağ'a, Milletvekillerimiz Emin Önen,  Asuman Cevahir Yazmacı, Abdurrahim Dusak, Mehmet Ali Cevheri, Hikmet Başak, Büyükşehir Belediye Başkanımız Z. Abidin Beyazgül, İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu'na STK Temsilcilerimize, Muhtarlarımıza, Teşkilat Mensuplarımıza ve hemşehrilerime teşekkür ederim.”

BOZDAĞ: BİZİM BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ ŞANLIURFA’DA EĞİTİM OLACAKTIR

Şanlıurfa’daki eğitim sorununa dikkat çeken TBMM Başkanvekili ve Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ, yeni okullar yaptırmak ve öğretmen açığını kapatmak için çalışmalar yapacaklarını belirterek, şu ifadeler yer verdi:  

“Her işi başı eğitimdir biz öyle inanıyoruz. Eğitimi güçlü ola yerde her şeyin daha güçlü ve sağlıklı olacağına inanıyoruz. Şanlıurfa’daki okul ve derslik ihtiyacının farkındayız. Gençlerin bu alandaki ihtiyaçlarını karşılamak üzere bu dönem ve önümüzdeki dönemde büyük bir seferberlik ilan ettiğimizi ve bu seferberlik çerçevesinde Şanlıurfa’mızın ihtiyacı olan derslikleri hem lise hem ortaokul hem ilkokul hem de anasınıfı düzeyinde okulları Şanlıurfa’mıza kazandıracağız. Şanlıurfa’da inşaatı devam eden ve ihalesi yapılacak olan onlarca okulumuz var. 

Önümüzdeki dönemde bu sayıyı daha da artıracağız ve özellikle sınıf başına düşen öğrenci sayısını makul seviyeye çekerken bazı yerlerde hala devam eden ikili öğretimi ortadan kaldıracağız. 

Bizim birinci önceliğimiz Şanlıurfa’da eğitim olacaktır ve eğitimin üzerinde ciddiyetle duracağız. Gençlerimizin üniversite ve diğer sınavlara hazırlanması için Onikiler, Yenice, Süleyman Şah gibi gençlik merkezleri gibi etüt merkezleri ve belediyelerin eğitime verdiği destekler daha da artacaktır. 

Önümüzdeki dönemde Şanlıurfa’mızın bir teknik üniversiteye kavuşması için bir gayretimiz ve çabamız olacaktır. Öğretmen açığındaki sıkıntıyı bütün arkadaşlarımızla beraber yakından takip ediyoruz. Yeni dönemde Şanlıurfa’nın atamalarda daha fazla pay alması için gereğini yapacağız.” 

BOZDAĞ: BU ZULME SON VERİN

 Daha sonra İsrail saldırısı kınayan Bozdağ, “Bu zulme son verin. Katliamları durdurun. Kadınların çocukların sivillerin ölümüne destek olmayın. Birleşmiş Milletler bu zulmün karşısında susarak bunu meşrulaştırdığını bir kez daha gösterdi” dedi. 

Konuşmalar sonrası kurdele kesimi ile 3 eserin açılımı gerçekleştirildi. 

Hizmete sunulan Süleymanşah Gençlik Merkezi’nde; üniversiteye hazırlık kursları, kültür, sanat ve mesleki eğitim atölyeleri, uzay gözlemevi gibi ayrıntılar yer alıyor.

Her dönem yaklaşık 1000 gencin istifade edebileceği gençlik merkezinde ayrıca bilgisayar yazılım ve donanım, robotik kodlama, 3D kodlama ve yazıcı, CNC gibi dünyadaki son teknolojiler Eyyübiye gençliğinin hizmetine sunuldu.

Aynı törende daha önce hizmete sunulan Onikiler ve Yenice Sınav Hazırlık Merkezleri’nin de resmi açılışı gerçekleştirildi.

 

 

 

 

Şanlıurfa'da gençlere dev hizmet açılışları

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.