Okulöncesi ve ilköğretimde mescit zorunluluğu

Milli Eğitim Bakanlığı, okulöncesi ve ilköğretim kurumlarında mescidi zorunlu hale getirdi. Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikle bakanlık, kayıt parasını da “katkı payı” adı altında alacak.

Okulöncesi ve ilköğretimde mescit zorunluluğu

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanlığı dün Resmi Gazete'de yayınlanan yeni yönetmeliğinde teneffüs sürelerinden sınıf geçme notuna, nakilden devamsızlığa kadar çoğu konuda değişiklik yaptı. Yapılan bu değişiklerde okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında mescit açılması zorunluluğu, mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarının okul devamlılığının veli yükümlülüğünde olması ve katkı payı dikkat çeken maddelerden oldu. 

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, “Yatılı bölge ortaokullarının pansiyon kısımlarında ibadethane açılır. Okulöncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında talep edilmesi halinde ibadet ihtiyaçlarını karşılayacak uygun mekân ayrılabilir” maddesi “Okulöncesi eğitim ve ilköğretim kurumları ile yatılı bölge ortaokullarının pansiyon kısımlarında ibadet ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla doğal aydınlatmalı uygun mekânda mescit açılır” şeklinde değiştirildi.

KAYIT PARASI "KATKI PAYI" OLDU!

Okulöncesi eğitimde sıkça karşılaşılan ve kayıt parası olarak nitelendirilen durum, yönetmeliğe eklenerek resmi kılıfa sokuldu. Çocukların okulda geçirdikleri süredeki temel ihtiyaçlarını, öz bakım süreçlerini ve eğitim programının uygulanmasını desteklemek amacıyla “katkı payı” alınacak.  

DİSİPLİN CEZALARINDA DÜZENLEME

Öğrencilerden beklenen davranışlarda da değişiklik yapıldı. Bu davranışların arasına “ülkenin birliğini bozan bölücü, yıkıcı, siyasi amaçlı etkinliklere katılmamaları, siyasi amaçlı sembol kullanmamaları, amblem, afiş, rozet ve benzerlerini taşımamaları, dağıtmamaları, siyasi amaçlı davranışlarla huzur bozmamaları” eklendi. Sınıfta cep telefonu bulundurmanın disiplin cezasındaki karşılığı ise uyarıdan kınamaya yükseltildi.

Okulöncesi ve ilköğretimde mescit zorunluluğu

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.