Eğlenceli oryantasyon günleri sonrası: İsrail'in Filistin işgalini kınadı

İsrail'in Gazze’ye yönelik saldırıları sırasında düzenlediği müzikli eğlenceli oryantasyon günleriyle tepki çeken Harran Üniversitesi İsrail'in saldırılarını şiddetle kınadı.

5

İsrail'in Gazze’ye yönelik saldırıları sırasında düzenlediği müzikli eğlenceli oryantasyon günleriyle tepki çeken Harran Üniversitesi saldırıları şiddetle kınayan bir paylaşımda bulundu.

Müzikli eğlenceleriyle farklı kesimlerinden tepkilerin geldiği Harran Üniversitesi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yerdi:

“İsrail'in yarım asrı aşan bir süredir Filistin toprakları üzerinde devam eden sistematik işgaline ve insan haklarını hiçe sayan eylemlerine son günlerde eklenen acımasız halkaları ibretle izlemekteyiz. Dar bir kıyı şeridine sıkıştırılmış iki milyonu aşkın insanın temel insan hakları göz ardı edilerek kitlesel bir kıyıma maruz bırakılmasını şiddetle kınıyoruz. Gazze'deki insanların elektrik, su, gıda gibi kaynakları dahi kesilmek suretiyle açlığa, susuzluğa mahkum bırakılmalarını; çocuk, kadın ve yaşlılar başta olmak üzere sivillerin hava, kara ve deniz vasıtalarıyla kesintisiz biçimde bombalan- malarını lanetliyoruz. İnsan hakları ve uluslararası hukukun ayaklar altına alındığı bu eylemlerin çözüme katkı sunmayacağı, aksine bölgede ve küresel düzeyde güvensizlik ve risk algısını artıracağı açıktır. İsrail'i bu şiddet eylemlerini derhal terketmeye, BM kararları ve ikili anlaşma- lardan kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirmeye çağırıyoruz. Bu vesileyle Gazze başta olmak üzere Filistin'de yaşamlarını yitiren tüm kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Dün olduğu gibi bugün de Filistin halkının yanında olduğumuzu hatırlatmak istiyoruz. Başkenti Kudüs olan özgür ve bağımsız bir Filistin' in kurulması hususundaki uluslararası antlaşmaları destekliyor ve teyit ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”.