Çocuğu okula giden anne ve babalara müjde! İşte ödenecek rakam…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocukları eğitim hayatına devam eden aileler için başlatılan destek ödemesi programını duyurdu.

Çocuğu okula giden anne ve babalara müjde!  İşte ödenecek rakam…

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocukları eğitim hayatına devam eden aileler için başlatılan destek ödemesi programını duyurdu.

Ekim ayı içerisinde hesaplara yatacak 4.359 lirayı bulan yardım ödemeleriyle ailelerin, çocuklarının eğitim ve temel ihtiyaç giderlerini karşılamaları hedefleniyor.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ilkokuldan üniversiteye kadar eğitim gören çocukları olan ailelere yönelik destek ödemesi programının başladığını açıkladı. Ekim ayı içerisinde ailelerin hesaplarına yatan bu destek ödemelerinin, çocukların temel ihtiyaçlarını ve eğitim giderlerini karşılamalarına yardımcı olacağı belirtildi.


DESTEK ÖDEMESİNİN DETAYLARI


Bakan Göktaş, 2023 yılı Ekim ayında Sosyal ve Ekonomik Destek ( SED) programı kapsamında toplamda 580 milyon lira değerinde destek ödemesi yapıldığını duyurdu. Ödemelerin e-devlet platformu üzerinden yapıldığını ve Kasım ayında da devam edeceğini ifade etti.


ÖDEME MİKTARLARI NASIL BELİRLENİYOR?


Destek ödemelerinin miktarları, çocukların hangi eğitim seviyesinde olduğuna göre değişkenlik gösteriyor. 

Açıklamada belirtilen ödeme miktarları şu şekilde:
Okul öncesi: 2422 TL
İlkokul ve ortaokul: 3622 TL
Lise: 3874 TL
Üniversite: 4359 TL


BAŞVURU ŞARTLARI VE DEĞERLENDİRME SÜRECİ


Bakanlık, destek ödemelerinden yararlanacak ailelerin belirlenmesi için birtakım kriterler belirledi. Başvuru şartları ve destek alacak ailelerin değerlendirilmesi, ekonomik ve sosyal şartlar, bölgesel koşullar gibi faktörler göz önünde bulundurularak gerçekleştiriliyor. Ayrıca, başvuru sonrası yapılan değerlendirme sonucunda uygun görülmeyen aileler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yönlendiriliyor. 

 

Çocuğu okula giden anne ve babalara müjde! İşte ödenecek rakam…

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.