Urfa'da hasarlı binaların yıkımı hızlanacak

Kentsel dönüşüme yönelik kanun teklifi TBMM’ye sunuldu. Teklif kabul edilirse Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenen aralarında Şanlıurfa’nın da bulunduğu 11 ilde binaların yıkım kararları ve açılan davalardaki süreç hızlandırılacak.

Urfa'da hasarlı binaların yıkımı hızlanacak

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) sunulan teklife göre Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde, hasar tespit raporlarına dayanılarak verilen yıkım kararlarının iptali istemiyle açılan idari davalarda, dosya tekemmülünden itibaren en geç 15 gün içinde karar verilmesi öngörülüyor.

Bu düzenlemeyle, yıkım kararlarına karşı açılan iptal davaları nedeniyle yıkılamayan ağır hasarlı binaların durumlarının hızlıca ele alınması ve bu binalarla ilgili süratle kararların verilmesi hedefleniyor.

Düzenleme, deprem bölgelerinde uzun yargılama süreçlerinden kaynaklı gecikmelerin önüne geçilmesi amacıyla hazırlandı.

Teklif, dosya tekemmülünden itibaren 10 gün içinde ilk inceleme yapılmasını, savunma verme süresinin 15 gün olmasını ve keşif ve bilirkişi incelemesinin 15 gün içinde tamamlanmasını öngörüyor.

Davalar, dosyanın tekemmülünden itibaren veya ara karar, keşif, bilirkişi incelemesi veya duruşma yapılması gereken hallerde bunların tamamlanmasından itibaren en geç 15 gün içinde karara bağlanacak.

Düzenleme, deprem bölgesindeki riskli yapılarla ilgili yargısal süreçlerin hızlı neticelendirilmesini amaçlayan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Bu düzenlemenin yasalaşmasıyla, deprem bölgesindeki ağır hasarlı binaların yıkımı hızlanacak ve kamu güvenliğinin sağlanması için gerekli adımlar atılmış olacak.

Urfa'da hasarlı binaların yıkımı hızlanacak

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.