Meteoroloji en az lise mezunu personel alacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, en az lise mezunu 48 sözleşmeli personel alımı yapacak. 29 şehirde istihdam edilecek temizlik görevlisi, şoför ve koruma görevlisi alımında aranan şartlar neler? KPSS puan şartı var mı? Şanlıurfa’da kaç kişi istihdam edilecek? Detaylar haberimizde…

Meteoroloji en az lise mezunu personel alacak

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü personel alımı ilanı yayımlandı. 

Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda ve niteliklerde olmak üzere sözleşmeli personel alımı yapılacak. Bu kapsamda alımlar kurumun merkez ve taşra teşkilatı birimlerinde görevlendirilmek üzere 29 farklı şehirde gerçekleştirilecektir. 

ŞANLIURFA’YA KONTENJAN AYRILDI MI?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 29 farklı şehirde istihdam edilmek üzere 657 Sayılı Devlet Memurları kanunu 4/B fırkasına göre sözleşmeli olarak 29 şehirde 48 sözleşmeli personel alımı yapılacak. Bu kapsamda;

  • 41 Temizlik Görevlisi,
  • 1 Şoför,
  • 6  Koruma ve Güvenlik Görevlisi,

olmak üzere toplamda 48 Sözleşmeli personel alımı yapılacak. Alım yapılacak şehirler ve şehre göre kontenjan dağılımı ise şöyledir;

BAŞVURU İÇİN ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?

Sözleşmeli personel alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" gibi şartlar aranacak.

YAŞ ŞARTI NEDİR?

Adayların 18 yaşını tamamlamış olmak ve Son başvuru tarihi (13/11/2023) itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak.

KPSS ŞARTI NEDİR?

Başvuru yapacak adayların 2022 yılında yapılan KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için P93 puan türünden en az 60 puan almış olmak gereklidir.

EĞİTİM ŞARTI NEDİR?

Temizlik Görevlisi ve Şoför alımı için en az lise mezunu olmak ve Koruma Görevlisi alımı için ise Ön Lisans Mezunu olmak gereklidir.

TEMİZLİK GÖREVLİSİ ALIMI ÖZEL ŞARTLARI:

Daha önce temizlik işlerinde çalıştığını belgelemek.(Sigortalı olarak çalıştığına dair sigorta hizmet dökümü veya çalışılan yerden alınan belgenin eklenmesi gerekmektedir.)

ŞOFÖR ALIMI ÖZEL ŞARTLARI:

13/11/2023 tarihi itibarı ile 5 yıllık CE sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

Son başvuru tarihi itibarı ile güncel Psikoteknik Belgesine sahip olmak.

Son başvuru tarihi itibarı ile SRC3 veya SRC4 Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmak.

Hizmetin özelliğine göre Karayolları Trafik Yönetmeliğinde yapılan 17.04.2015 tarihli ve 29329 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan değişiklik uyarınca 1 Ocak 2016 tarihi öncesi itibariyle en az E sınıfı, 1 Ocak 2016 tarihi sonrası itibarıyla ise en az CE sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

KORUMA VE GÜVENLİK GÖREVLİSİ ALIMI ÖZEL ŞARTLARI:

Cinsiyetinin erkek olması.

10/06/2004 tarihli ve 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 10 uncu maddesinde yer alan şartları taşıyor olmak.

Özel Güvenlik Görevlileri Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen sağlık şartlarına sahip olmak.

Son başvuru tarihi (13/11/2023) itibarıyla geçerlilik süresinin dolmasına en az 6 (altı) ay kalmış olan (silahlı ibareli) özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak.

170 santimetreden kısa boylu olmamak.

Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin 18 inci maddesinde belirtilen şartları taşıyor olmak.

Gece ve gündüz, iç ve dış mekânlarda ve radar sahalarımızda vardiyalı sistemde çalışmaya engel durumu olmamak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

Sözleşmeli personel alımı başvurusu için süreç ilanın yayımlanması ile birlikte başlamış olup en geç 15 gün içerisinde yapılması gereklidir. Başvurular sadece kariyer adresi üzerinden yapılacak.

Başvuru Tarihleri: 30 Ekim. - 13 Kasım 2023

Başvuru Adresi: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr

Meteoroloji en az lise mezunu personel alacak

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.