12 Kasım Türkiye hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, 12 Kasım 2023 Çarşamba günü Türkiye'nin büyük bir bölümünde parçalı bulutlu hava hakim olacak. Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun doğu kesimlerinde ise yer yer sağanak yağmur ve kar yağışı görülecek.

5

En Yüksek Sıcaklıklar

En yüksek sıcaklıklar, Adana, Mersin ve Osmaniye'de 28-30 derece, Antalya'da 26 derece, İzmir ve Aydın'da 25 derece, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde 23 derece, İstanbul'da 22 derece, Ankara'da 20 derece, Erzurum'da 10 derece, Kars'ta 7 derece olacak.

En Düşük Sıcaklıklar

En düşük sıcaklıklar, Hakkari'de 3 derece, Kars'ta 5 derece, Artvin'de 6 derece, Erzincan'da 7 derece, Isparta'da 8 derece, Bursa ve Eskişehir'de 10 derece, İzmir'de 12 derece, Ankara'da 13 derece, İstanbul'da 14 derece olacak.

Rüzgarlar

Genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Marmara, Ege ve Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa), zaman zaman kısa süreli fırtına (60-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Hava Durumu Uyarılar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılara göre, 12 Kasım Çarşamba günü Marmara, Ege ve Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa), zaman zaman kısa süreli fırtına (60-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Bu nedenle, rüzgara karşı dikkatli olunması ve tedbirli olunması gerekiyor.Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun doğu kesimlerinde ise yer yer sağanak yağmur ve kar yağışı görülecek. Bölge sakinlerinin bu hava koşullarına karşı dikkatli olması gerekiyor.