12 Kasım Dünya hava durumu

Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO) tarafından yapılan açıklamaya göre, 12 Kasım 2023 Çarşamba günü dünya genelinde parçalı bulutlu hava hakim olacak. Bazı bölgelerde ise sağanak yağmur ve kar yağışı görülecek.

5

En Yüksek Sıcaklıklar

En yüksek sıcaklıklar, Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Güney Amerika'nın bazı bölgelerinde 30 dereceyi aşacak. Kuzey Amerika'nın doğu kesimlerinde, Avrupa'nın güney kesimlerinde ve Asya'nın bazı bölgelerinde ise 20-25 derece arasında seyredecek.

En Düşük Sıcaklıklar

En düşük sıcaklıklar, Kuzey Kutbu ve Sibirya'nın bazı bölgelerinde -30 derecenin altına düşecek. Kuzey Amerika'nın kuzey kesimlerinde, Avrupa'nın kuzey kesimlerinde ve Asya'nın kuzey kesimlerinde ise -10-0 derece arasında seyredecek.

Rüzgarlar

Genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Güney Amerika'nın bazı bölgelerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgarlar bekleniyor.

Hava Durumu Uyarılar

WMO tarafından yapılan uyarılara göre, 12 Kasım Çarşamba günü Kuzey Kutbu ve Sibirya'nın bazı bölgelerinde şiddetli kar yağışı ve fırtına bekleniyor. Bu nedenle, bölge sakinlerinin bu hava koşullarına karşı dikkatli olması gerekiyor.Kuzey Amerika'nın kuzey kesimlerinde ve Avrupa'nın kuzey kesimlerinde ise soğuk hava dalgası bekleniyor. Bu nedenle, bölge sakinlerinin soğuk havaya karşı dikkatli olması gerekiyor.