Urfa’da husumetli aileler barıştı

DBP ve HEDEP Şanlıurfa il teşkilatları aralarında husumet bulunan Basyan ve Öyrlu ailelerini binlerce kişinin katıldığı barış yemeğinde, barıştırdı.

Urfa’da husumetli aileler barıştı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Şanlıurfa il teşkilatları, Suruç ilçesinde aralarında husumet bulunan Basyan ve Öyrlu ailelerini barıştırdı.

 Aileler HEDEP milletvekilleri Ferit Şenyaşar, Kamuran Tanhan, HEDEP Parti Meclisi (PM) üyesi Muhsin Aydoğdu, DBP ile HEDEP il-ilçe örgüt temsilcileri, Urfa barış anneleri Meclisi, Urfa Emek ve Demokrasi Platformu birleşenlerinin katılımı ile kırsal Otluca Mahallesinde bir araya getirilen aileler, barıştırıldı. 

KAVGA NASIL BAŞLAMIŞTI?

 19 Aralık 2021 tarihinde Otluca Mahallesinde ailelerin çocukları arasında başlayan kavga, diğer aile mensuplarının katılımı ile büyümüş ve Mehmet Öyrlu adında genç hayatını kaybetmişti. Aynı mahallede yaşayan aileler arasında husumetin büyümemesi için partililer araya girerek, barış için uzun süredir görüşmeler sürdürüldü. Barış ile sonuçlanan görüşmeler mahallede verilen barış yemeği ile duyuruldu. Mahalle girişinde bir araya gelen binler barışın duyurulacağı mahalle taziye evine tekbirler eşliğinde yürüdü. 

ŞENYAŞAR: BARIŞ İÇİN MÜCADELEYİ BÜYÜTELİM 

Kitleyi aileler taziye evinin girişinde karşıladı. Taziye evinde aileler el sıkışarak kalıcı bir barış sözü verdi. Barış görüşmeleri sürecinde yer alan İnsan Hakları Derneği (İHD) yöneticisi Halil Akbaş, ailelere teşekkür ederek barışın önemine değindi. Ardından söz alan HEDEP Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, birliğin yolunun barıştan geçtiğini söyledi. Kalıcı barışın önemine dair konuşan Şenyaşar, "Topraklarımızda kimse kimseyi öldürsün istemiyoruz. Artık anneler ağlamasın istiyoruz. HEDEP barış partisi. Bu barışta rolü olan herkese teşekkür ediyoruz. Adalet ve barış için mücadeleyi büyütmemiz gerek" dedi. 

TANHAN: BARIŞIMIZ HAYIRLI OLSUN 

HEDEP Mardin Milletvekili Kamuran Tanhan'da ailelere teşekkür ederek "Hem üzgün hemde mutluyuz. Ailelerimizi iradelerini halkına teslim etti. Bu bizi mutlu ediyor. Genel merkezin teşekkürlerini iletiyoruz. Kürdistan'da özel savaş politikaları var. Kardeş kardeşe kırdırılıyor. Biz kardeş kavgası istemiyoruz. Bugün burada bir şenlik için bir araya gelmek isterdik. Bu yaşanan olayın son olay olmasını umut ediyoruz. Aileler değerlerine bağlı kalarak kalıcı bir barışı sağlayacaklar. Özel savaşa karşı herkes değerlerine bağlı kalmalı. Kürdistan'ın özel savaşın merkezi haline getirilmesini izin vermeyeceğiz. Ailelere tekrar teşekkür ediyoruz. Barışımız hayırlı olsun" şeklinde konuştu. 

 Program yenilen barış yemeği ve dualar eşliğinde son buldu.

Urfa’da husumetli aileler barıştı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.