Çiftçilerin yüz milyarlarca borcu var! Bakanlık hedeflerini açıkladı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bakanlığının bütçe görüşmelerinde milletvekillerin soru ve eleştirilerini yanıtladı.

Çiftçilerin yüz milyarlarca borcu var! Bakanlık hedeflerini açıkladı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çiftçilerin toplam borcunun 535 milyar olduğunu belirten Yumaklı, "2018'de çiftçi borçlarının hasılaya oranı yüzde 50'yken 2022 yılında bu oran yüzde 37'dir" dedi. İki yıl arka arkaya işlenmeyen tarım arazilerinin tespitinin yapılmasıyla ilgili yasal işlemlerin tamamlandığını belirten Yumaklı, "Tarıma ayrılan destekler konusu her sene konuşulan konu. Ben sadece 2022-2023 döneminde tarıma GSYH'nın yüzde 1'inden daha fazla destek sağlandığını söyleyeyim" dedi. 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2024 yılı bütçesinin görüşmeleri tamamlandı. Bakan İbrahim Yumaklı, milletvekillerinin sorularını ve eleştirilerini yanıtladı. Şimdiye kadar ki bütçe toplantılarında 71 milltvekiliyle en fazla söz alınan toplantı olduğunu kaydeden Yumaklı, “Tarımsal üretim planlaması kanunu ile birlikte suyu merkeze alan 3 yıllık tarımsal planlamasını hazırlayacağız. 81 ilde teknik komite ve tarımsal üretim planlama birimlerini kurduk" dedi. 

Türkiye'de kuraklık riski olduğunu belirten Yumaklı şunları söyledi: 

"35 yıl önce açıklanan 8,5 hektar alan değişmedi. GAP'ta 1.8 milyon hektar alanda 20 yıldır sulamaya açıldı. 2028 yılına kadar 750 bin hektar alanın sulamaya açılması hedeflenmektedir. GAP kapsamında toplam 1 milyon 57 bin 803 hektarlık kısmın tamamlanması hedeflenmiştir. 2023 sonunda yüzde 60 olacaktır. Arazi toplulaştırma alanının 2023 yılı itibarıyla 92 milyon dekardır. 2028 hedefimiz 117 milyon dekardır. Bu da toplam potansiyel alanın yüzde 82'sini tamamlamayı hedefliyoruz."

 

Çiftçilerin yüz milyarlarca borcu var! Bakanlık hedeflerini açıkladı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.