Ayda 100 bin TL maaşla çalışacak 500 bin personel aranıyor

Türkiye'de birçok sektörde işçi alımı yapılıyor ancak içlerinde biri var ki diğerlerinden maaş olarak açık ara önde. Asgari ücretin 11 bin 402 TL olduğu günümüzde, bu işi yapanlar aylık 100 bin lira maaş kazanıyor. Bu sektördeki açık hem de 500 bin kişi. İşte başvuru yapmanız için gereken tek şey...

5

Aylık 100 bin, yıllık ise yaklaşık 1 milyon lira maaş almak ister miydiniz? Yanlış okumadınız. Aylık 100 bin lira maaş alabileceğiniz bir sektör var. 500 bin işçinin arandığı bu iş hem de Türkiye'de! Ancak bunun için sizden istenen tek şart var. İşte başvuru için yapmanız gereken şey ve detaylar...

 

AYLIK GETİRİSİ 100 BİN TL

Asgari ücretin 11 bin 402 TL olduğu günümüzde, birçok sektörde işçi alımı yapılıyor. Ancak içlerinden bir tanesi var ki duyanların iştahını kabartıyor. Bunun için yıllarca üniversiteler okuyup, yüksek lisans vs. yapmanıza ihtiyaç yok. Herkesin başvurabileceği bu işin aylık geliri ise tam 100 bin lira.

SEKTÖRDEKİ AÇIK BİNLERCE 

Diğer sektörlere oranla maaş konusunda açık ara önde olan bu iş için tam 500 bin işçi alınacak. Ve alınacak işçilerden ise tek şart istenecek. Yapacağınız yıllık anlaşmalarda ise yaklaşık maaşınız 1 milyon lirayı bulacak. 

 

BAŞKAN ÇALIŞACAK ELEMAN ARIYOR

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık, kepçe, vinç operatörü maaşlarının 100 bin lirayı bulduğunu söyledi. Işık, bu maaşlarla bile inşaat sektöründe çalışan arandığını belirtti.

 

500 BİNDEN FAZLA İŞÇİ ARANIYOR

Dünya Gazetesi'nden Nurdoğan Arslan Ergün’ün haberinde de inşaat sektöründe 500 binden fazla açık olduğu ve inşaat firmalarının çalıştıracak işçi bulmakta zorlandığı öne sürüldü. 

Haberin devamında Türkiye'deki inşaat sektöründe son 6 yılda çalışan sayısının 2 milyondan fazla olduğu, günümüzde bu rakamın 1.5 milyonun altına gerilediği belirtildi. Bu durumun, işçi bulmada yaşanan zorlukları beraberinde getirdiği anlatılırken ücretlerinde bu sebep doğrultusunda arttığı aktarıldı.

 

İŞTE YAPMANIZ GEREKEN TEK ŞEY...

Kule vinç operatörü olmak isteyen kişilerin öncelikle Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından onaylanan kurslarda eğitim alması gerekir. Eğitimi tamamlayan kule vinç operatörü adayları, yine MEB tarafından verilen sertifika için sınava katılır. Sınavdan başarıyla ayrılan adaylar, kule vinç operatörü sertifikasını alır.