Şanlıurfa'dan çıkıp vizesiz gidebileceğiniz ülkeler

Şanlıurfa, kış aylarında kar yağışı bakımından yetersiz bir şehir konumunda. Bizde sizin için bu mevsimde tatile çıkmak isteyen Urfalıların vizesiz gidebileceği 7 ülkeyi derledik.

Şanlıurfa'dan çıkıp vizesiz gidebileceğiniz ülkeler

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kış mevsimi gelince yurt dışına tatile gitmek için yer arayanlar, sizin için vizesiz gidilebilecek 7 ülke derlerdik. 

Avrupa ve Asya kıtalarında, Türkiye’den vizesiz gidilebilecek, kış turizmi için ideal koşullara sahip birçok ülke var. Bu ülkelerde, farklı zorluk derecelerine sahip pistler, kayak okulları, otel ve restoranlar bulunuyor.

 

SIRBİSTAN KOPAONİK

Kopaonik Kayak Merkezi, Balkanlar'ın en popüler kayak merkezlerinden birisi. Toplam 70 kilometre uzunluğunda 24 adet piste sahip olan Sırbistan'daki bu merkez, farklı seviyedeki kayakçılar için ideal bir seçim olur.

KOSOVA BREZOVİCA

2 bin 550 metrelik rakıma sahip Kosova'daki Brezovica Kayak Merkezi, toplam 2550 hektarlık bir alanı kaplıyor. Brezovica, Kasım ayından Mayıs ayına kadar hizmet veriyor.

KARADAĞ ZABLJAK

Karadağ'ın Zabljak Kayak Merkezi, Durmitor Milli Parkı içerisinde yer alıyor. En uzun pisti 3 bin 500 metre olan merkez, doğayla iç içe bir tatil yapmak isteyenler için ideal.

KUZEY MAKEDONYA POPOVA SHAPKA

Kuzey Makedonya'nın Popova Shapka Kayak Merkezi, 1650 metre rakımlı. Farklı zorluk derecelerine sahip 12 pisti ile hem deneyimli hem de yeni başlayan kayakçılar için uygun.

BOSNA HERSEK BJELASNİCA

Bosna Hersek'in Bjelasnica Kayak Merkezi, 1984 Kış Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapmış. Zorluk derecesi 4 farklı pist bulunan merkez, Saraybosna'ya sadece 20 dakika mesafede.

GÜRCİSTAN GUDAURİ

Gürcistan'ın Gudauri Kayak Merkezi, 57 kilometre uzunluğunda pistlere sahip. Başkent Tiflis'e 120 kilometre mesafede bulunan merkez, Aralık ayından Nisan ayına kadar hizmet veriyor.

AZERBAYCAN ŞAHDAĞ

Azerbaycan'ın Şahdağ Kayak Merkezi, suni kar makinesi ile karın az olduğu dönemlerde bile kayak yapma imkanı sunuyor. Toplam 17 kilometre uzunluğunda pek çok zorluk derecesine sahip olan merkez, Bakü'ye 180 kilometre uzaklıkta.

Bu ülkelerde kış tatilini daha da keyifli hale getirmek için farklı aktiviteler de yapılabiliyor. Snowboard, kar motoru, ATV sürüşü, kayak okulları, otel ve restoranlar, kayak tutkunlarına unutulmaz bir kış tatili sunuyor.

Şanlıurfa'dan çıkıp vizesiz gidebileceğiniz ülkeler

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.