Şanlıurfa'nın Müzik Arenasında Parlayan Yıldızları

Türkiye'nin müzik dünyasında önemli bir yere sahip olan Şanlıurfa, yetiştirdiği birçok ünlü şarkıcı ile tanınmaktadır. İşte müzik sahnesinde iz bırakann Urfanın önde gelen sanatçıları...

Şanlıurfa'nın Müzik Arenasında Parlayan Yıldızları

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye'nin zengin kültürü, tarihi ve müzikal mirası içinde önemli bir yere sahip olan Şanlıurfa, yetiştirdiği birçok yetenekli şarkıcı ile müzik dünyasında adından sıkça söz ettiriyor. İşte, bu kutsal topraklardan çıkan ve Türkiye'nin müzik sahnesinde iz bırakan Urfalı ünlü şarkıcılar:

 

SEYYAL TANER

Seyyal Taner 28 Eylül 1952 tarihinde Şanlıurfa'da doğmuştur. Türk pop müziği ve Türk rock müziğine getirdiği renkli yelpazesi ile sahnelere farklılık getirmiş, sadece şarkı söyleyen vokalistlerin aksine, dönemin koşullarında bir ilki gerçekleştirerek dansçılarıyla çıkıp hem dans edip hem şarkı söyleyebilmiş, alaturka gazino kültürüne rock müziğini getirmiş, sesiyle ve ilginç kıyafetleriyle de dikkat çekmiştir. Türk pop-rock müziğinin yerinde duramayan, asi, sıra dışı ve cesur şarkıcısı olarak bilinir ve dönemin basını kendisine yerli Tina Turner lakabını takmıştır.

 

FERHAT GÖÇER

Ferhat Göçer, 11 Mayıs 1970 tarihinde Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde doğan Türk şarkıcı, besteci ve oyuncudur. Eğitimi sonrası Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde Genel Cerrah olarak göreve başlayan Göçer, kendine müzikte yeni bir hedef belirlemiştir: Modern müziğini aldığı klasik eğitim ile birleştirip, dünyaya tanıtmak. Bu hedefi doğrultusunda müziğe ve genel cerrahlığa bugün de devam etmektedir. 

 

KAZANCI BEDİH

Bedih Yoluk ya da tanınan adıyla Kazancı Bedih 1 Ocak 1929 Şanlıurfa'da doğmuştur. Türk gazelhan, sıra gecesi geleneğinin önemli ustalarındandır. Cümbüş, ud ve tambur gibi müzik enstrümanlarını çalmayı öğrenerek, yerel sıra gecelerine katıldı ve sanatını geliştirdi. Toplamda 2 bini aşkın kasette kaydı bulunan Kazancı Bedih, 20 Ocak 2004 tarihinde Şanlıurfa'da hayata veda etti. 

 

MAHMUT TUNCER

Mahmut Tuncer, Türkmen kökenli bir ailenin beşinci çocuğu olarak 5 Mayıs 1961 tarihinde Şanlıurfa'da doğan Türk şarkıcı, besteci, oyuncu ve sunucudur. Genç yaşlarda müziğe ilgi duyan Tuncer, saz çalmayı öğrendi ve çeşitli yerel etkinliklerde sahne almaya başladı. Mahmut Tuncer'in müzik kariyeri 11 Nisan 1979 yılında Urfa'nın kurtuluşunu kutlamak amacı yapılan gecede İbrahim Tatlıses'in gelmemesi nedeniyle teknik direktörünün onun sahneye çıkarmasıyla başladı.

 

MÜSLÜM GÜRSES

Müslüm Gürses ya da doğum adıyla bilinen Müslüm Akbaş, 7 Mayıs 1953 tarihinde Fıstıközü, Halfeti, Şanlıurfa'da doğmuştur. Türk arabesk ve halk müziği sanatçısı, besteci, söz yazarı ve oyuncu. Dünya genelinde "Father of Arabesque", Türkiye'de ise "Arabeskin Babası" ve "Müslüm Baba" olarak tanınmaktadır.       
1979 yılında ilk defa "İsyankar" filmiyle kamera karşısına geçen Gürses, toplam 40 sinema filminde rol almıştır.       
3 Mart 2013 tarihinde 59 yaşındayken İstanbul'da hayatını kaybetmiştir.

 

İBRAHİM TATLISES

İbrahim Tatlıses, ya da asıl adıyla İbrahim Tatlı, 1 Ocak 1952 tarihinde Şanlıurfa'da doğmuştur. Türk şarkıcı, yapımcı, oyuncu, yönetmen, televizyon programcısı, iş insanı. İbrahim Tatlıses, müzik kariyerinin dışında, gıda, inşaat ve arama kurtarma sektörlerine de çeşitli yatırımlar yapmıştır. "Ayağında Kundura" türküsü ile ünlenen Tatlıses, günümüze kadar otuzdan fazla albüm çıkardı, birçok filmde oyuncu ve yönetmen olarak görev aldı ve Türk arabesk müziğinin önemli isimlerinden biridir. Türkiye'de lakabı İmparator'dur.

Şanlıurfa'nın Müzik Arenasında Parlayan Yıldızları

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.