Türkiye-Çin İşbirliği Forumu’nun açılış konuşmasını Urfalı vekil yaptı

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, Enstitü Sosyal ve Şanghay Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen "Birinci Türkiye-Çin Akademik İş Birliği Forumu"na katıldı.

Türkiye-Çin İşbirliği Forumu’nun açılış konuşmasını Urfalı vekil yaptı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Forumun ana teması, “Büyük Dönüşüm Çağında Medeniyetlerin Birlikte Var Olması” olarak belirlendi. 

Forumun açılış konuşmalarını gerçekleştiren isimler arasında Enstitü Sosyal Genel Koordinatörü İpek Coşkun Armağan, Şanghay Üniversitesi Türk Araştırmaları Merkezi Direktörü Prof. Guo Changgang ve Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin bulunuyor.

Katılımcılar arasında özellikle Çinli ve Türk akademisyenler ile araştırmacılar yer alırken, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, forumun açılış konuşmasında ikili ilişkilerde karşılıklı farkındalık yaratmanın eğitim ve akademik iş birlikleri ile mümkün olabileceğine vurgu yaptı.

Forumla ilgili Önen, ‘’Enstitü Sosyal ve Şanghay Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen “Birinci Türkiye-Çin Akademik İş Birliği Forumu”na katıldım.

Türkiye-Çin Akademik İşbirliği Forumu, alanında önde gelen Çinli ve Türk akademisyenler, entelektüeller, araştırmacılar ve politika yapıcılar arasında verimli bir tartışma zeminini teşvik etmek amacıyla kurulmuş akademik bir platformdur.

Açılış konuşmalarını gerçekleştirdiğim forumda da belirttiğim gibi ikili ilişkilerde karşılıklı farkındalık yaratabilmenin en önemli araçlarından birinin eğitim ve akademik iş birliklerinin artırılması olduğuna inanıyorum. ‘’ ifadelerini kullandı.

Forum, kültürel etkileşim, akademik iş birliği ve politika alanlarında gerçekleştirilen oturumlarla ön plana çıktı. Türk ve Çinli katılımcılar, ortak projeler ve işbirlikleri üzerine görüş alışverişinde bulunarak gelecekteki işbirliği olanaklarını değerlendirdi.

Türkiye-Çin İşbirliği Forumu’nun açılış konuşmasını Urfalı vekil yaptı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.