Rekor zam! Evde de içemeyeceğiz artık

Çay fiyatlarından sonra kahve fiyatlarına da okkalı zam geliyor. Dışarıda kahve içmeyi unutun vatandaş artık evde de içemeyecek. Kahvenin keyfi de kalmayacak!

Rekor zam!  Evde de içemeyeceğiz artık

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Keyfi de tadı da başka. Sohbetlerin ise vazgeçilmezi. Misafir gelince ya da bir kafeye gidince direkt olarak bir fincan kahve içeriz. Son dönemde Türk kahvesi tadından çok fiyatı ile konuşuluyor.  Kahve fiyatlarına gelen zammı gördükten sonra daha da kahve içemeyeceksiniz. Kahve fiyatlarına okkalı zam geliyor! Kahve keyfini unutun.

KAHVE FİYATLARINA OKKALI ZAM GELİYOR!

Arabica kahve vadeli işlemleri, en büyük üretici Brezilya’daki kuraklık ve aşırı sıcaklığın gelecekteki kahve rekoltelerine ilişkin endişeleri artırmasıyla 5 ayın en yüksek seviyesine yakın.

Brezilya’da Somar Meteorologia, ülkenin Arabica mahsulünün yüzde 30’unu oluşturan Mina Gerais bölgesinin geçen hafta tarihsel ortalamanın sadece yüzde yüzde 12’si kadar yağış aldığını bildirerek kuraklık endişelerini güçlendirdi.

Ayrıca, bu ayın ortalarında 290 bin torbayla 24 yılın en düşük seviyesine ulaşan ICE Arabica kahvesi stoklarındaki düşüş de fiyatları desteklemeye devam ediyor. Fiyatlar 2 doları aşabilir.

ZAMLAR DEVAM EDECEK

Gelen zamların devam etmesi beklenirken güncel kahve fiyatları merak konusu oldu. İleriye dönük olarak ise 12 ay içinde fiyatların yeniden 200.77 seviyesinde işlem göreceği tahmin ediliyor.

Kahvenin faydaları

  • Güne zinde başlamaya yardımcı: Güne bir fincan kahve içerek başlamak sizi gün boyu zinde tutmaya yardımcı olacak kafein maddesini içerir. Bilindiği üzere kafein uyarıcı etkiye sahiptir. Bu da güne enerjik bir şekilde başlamanın en iyi yoludur.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir: Araştırmalara göre düzenli olarak kahve tüketimi bağışıklık sisteminizi harekete geçirerek sizi birçok hastalıktan korumaya yardımcı oluyor.
  • Antioksidan kaynağıdır: Kahve, antioksidan bakımından oldukça zengin bir içecektir. Antioksidan, cildin yaşlanmasını engellediği gibi hasarlı hücreleri de onarabilen bir maddedir.
  • Parkinson hastalığı riskini azaltmaya yardımcı: Özellikle sabahları düzenli olarak kahve tüketenlerin Parkinson hastalığına yakalanma riskinin yüzde ciddi bir oranda azaldığını söylüyor.
  • Alzheimer hastalığı riskini azaltmaya yardımcı: Kahve tıpkı Parkinson gibi nörodejeneratif bir hastalık olan Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltmaya yardımcı olan bir maddedir.
  • Metabolizmayı hızlandırır: Kahve, metabolizmayı hızlandıran bir etkiye sahiptir. Diyet yapanların en büyük yardımcılarından bir tanesi olan kahve, kilo vermeyi kolaylaştırıcı bir etkiye sahiptir.
  • Sindirim sürecine yardımcı olur: Kahvenin sindirimi kolaylaştırabilen bir etkisi vardır. İçerdiği kafein miktarı ile bağırsak hareketlerini hızlandırıcı bir etkiye sahip olan kahve bu sayede sindirim sistemi üzerinde rahatlatıcı bir etkiye sahiptir.
  • Fiziksel performansı iyileştirir: Kahvenin içerdiği adenozin ve kafein sayesinde vücudu zinde tuttuğundan bahsetmiştik. Aynı zamanda fiziksel performansınızı da etkileyen bu maddeler, gün içinde yorgun hisettiğiniz zamanlarda tüketebileceğiniz enerji verici bir içecektir.
  • Zihinsel performansı geliştirir: Fiziksel performansı arttırdığı gibi zihinsel performansı da arttırıcı bir etkiye sahip.
  • Kalp hastalığı riskini azaltmaya yardımcı: Kahvenin içindeki flavonoidler vücudunuzda üretilen veya dışarıdan gelen serbest radikallerin zararlı etkilerine karşı güçlü bir antioksidandır. Bu da kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.
  • Karaciğerin korunmasına yardımcı olur: Karaciğer rahatsızlıklarının önlenmesinde yardımcı bir alternatif olarak karşımıza çıkar. Özellikle karaciğer yağlanması ve siroz gibi hastalıklar üzerinde olumlu etkilere sahip olan kahveyi düzenli bir şekilde tüketerek karaciğeriniz korunmasına yardımcı olabilirsiniz.
Rekor zam! Evde de içemeyeceğiz artık

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.