Bu görüntüler bir daha yaşanmayacak

MEB, Türkiye genelinde bazı okullarda uygulanan “sınıf anneliği” uygulamasını çeşitli gerekçelerle yasaklandığını açıkladı.

Bu görüntüler bir daha yaşanmayacak

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim bakanlığı Türkiye genelinde bazı okullarda uygulanan “sınıf anneliği” uygulamasını tepki çekmesinden dolayı yasakladı. 

Bakanlık, bu kişilerin sınıflarda çeşitli faaliyetlerde bulunarak velilerden aidat topladığı, ders araç-gereci temini için para talep ettiği ve zaman zaman derslere müdahil olduğu yönündeki şikayetlere dikkat çekti.

MEB, bu uygulamanın mevzuatta yeri olmadığını vurgulayarak öğretmenlerin, okuldaki eğitim ve öğretim faaliyetlerini planlama ve uygulama konusundaki sorumluluğunu hatırlattı. Öğrenci sağlığı ve okul güvenliği konularındaki hükümlere atıfta bulunan Bakanlık, öğrenci görüntülerinin sosyal medya platformlarında paylaşılmasıyla ilgili kurallara da değindi.

Öğretmen dışındaki kişilerin eğitim ortamlarına müdahalesinin eğitimi olumsuz etkileyebileceğine dikkat çeken Bakanlık, valiliklere okullarda bu tür uygulamalara izin verilmemesi ve gerekli tedbirlerin alınması konusunda çağrıda bulundu.

Bu görüntüler bir daha yaşanmayacak

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.