İşte evde yapabileceğiniz Urfa dürümünün sırrı

Şanlıurfa yemek kültürü bakımından Türkiye’de en tepelerde yer alıyor bu lezzetlerin başında ise Ülke genelinde ün yapmış Urfa dürümü yer alıyor. Bu tarifsiz lezzeti evde kendi imkanlarınızla da yapabilirsiniz. İşte evde kolayca yapacağınız Urfa dürümünün tarifi…

İşte evde yapabileceğiniz Urfa dürümünün sırrı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Yemek kültürü konusunda Türkiye’nin sayılı illeri arasında bulunan Şanlıurfa’da en meşhur yemeklerin başında Urfa dürümü geliyor. 

Urfa Dürümü, ince açılmış lavaş ekmeğinden hazırlanan, içine kıyma, bulgur, salça, isot, sarımsak ve karabiber gibi malzemeler eklenerek yapılan bir dürümdür. Dürüm, genellikle yanında ayran ve cacık ile servis edilir.

Evde, bu lezzeti kolayca hazırlayabilirsiniz. İşte lokanta usulünde Urfa dürümü yapacağınız tarif…

MALZEMELER

1 adet lavaş ekmeği

200 gram kıyma

1/2 su bardağı bulgur

1/2 yemek kaşığı domates salçası

1/2 yemek kaşığı isot

1 diş sarımsak

Tuz

Karabiber

YAPILIŞI

2 kere çekilmiş kıymayı yoğurma kabına alın. Üzerine rendelenmiş soğan sarımsak salça ve baharatları ilave ederek en az 10 dakika boyunca yoğurun.

Yoğurulan harcı şişlere dizin. Bu şekilde buzdolabında en az 45 dakika dinlendirin. Urfa kebabını fırın tepsisine alın. Yanlarına domates, yeşil biber, kapya biberi de ekleyin. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Yanına sumak ve tuzla ovduğumuz soğan salatasıyla servis edin.

Evinizde varsa elektrikli ızgarada da kebaplarınızı pişirebilirsiniz. Çöp şiş ya da metal şişlerde de tarifinizi pişirebilirsiniz. 

Urfa Dürümü, kendine has lezzeti ile damaklarda iz bırakır. Kırmızı biberin acı lezzeti, kıymanın lezzeti, bulgurun dokusu ve maydanozun tazeliği, dürümün lezzetini zenginleştirir. Urfa Dürümü, genellikle sokaklarda satılan bir lezzettir. Ancak, Urfa'da bulunan restoranlarda da bulabileceğiniz dürümü, mutlaka denemenizi tavsiye ederiz.

İşte evde yapabileceğiniz Urfa dürümünün sırrı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.