Vali Şıldak: İnsan haklarına saygı, küresel sorumluluktur

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Şıldak: İnsan haklarına saygı, küresel sorumluluktur

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yaşama, adil yargı, özgürlük, eğitim, sağlık, düşünce özgürlüğü gibi değerlerin insan hakları evrensel beyannamesinde koruma altına alındığını ve tüm dünya insanlarının hak ettiği yaşam standardını sağlamak amacıyla belirlendiğini ifade eden Vali Şıldak, "İnsan haklarına saygı göstermek, sadece bireysel değil, aynı zamanda küresel bir sorumluluktur. Bu nedenle, her birimizin, kendi çevremizde ve daha geniş anlamda dünyada insan haklarına duyarlılığı artırmak için çaba göstermesi gerekmektedir." dedi.

Vali Şıldak, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Birleşmiş Milletler tarafından 1948 yılında kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin yıldönümünde gerçekleştirilmekte olan 10 Aralık İnsan Hakları Günü tüm insanların eşit, özgür ve onurlu bir yaşam hakkına vurgu yapmaktadır.

Yaşama, adil yargı, özgürlük, eğitim, sağlık, düşünce özgürlüğü gibi değerler, insan hakları evrensel beyannamesinde koruma altına alınmış ve tüm dünya insanlarının hak ettiği yaşam standardını sağlamak amacıyla belirlenmiştir.

İnsan haklarına saygı göstermek, sadece bireysel değil, aynı zamanda küresel bir sorumluluktur. Bu nedenle, her birimizin, kendi çevremizde ve daha geniş anlamda dünyada insan haklarına duyarlılığı artırmak için çaba göstermesi gerekmektedir.

Ancak insan haklarına verdiğimiz değer sözde kalmamalı, günlük yaşantımıza yansımalıdır. Filistin’de tüm insan hakları gasp edilen bir toplum, yaşam hakkı elinden alınan binlerce masum çocuk ve daha dünyanın pek çok yerinde yaşanan hak ihlalleri, herkesin insan haklarından tam anlamıyla yararlanmasını sağlamak için bütün dünyanın daha çok çaba göstermesi gerektiğinin delilidir.

 10 Aralık İnsan Hakları Günü, insanlığın ortak değerlerini ön plana çıkaran bir fırsat ve dünya genelinde yaşanan hak ihlallerine karşı bir duruş sergilemek, adaleti savunmak ve insan haklarına verdiğimiz önemi yüceltmek için bir çağrıdır. Bu yüzden bir araya gelerek, daha adil ve insan haklarına saygılı bir dünya için hep birlikte çalışmalıyız.

Bu anlamlı gün vesilesiyle, her bir bireyin insan haklarına saygılı ve tüm insanlık adına umut dolu bir gelecek temenni ediyor, insan haklarına duyulan inancın güçlenmesi ümidiyle selam ve saygılarımı sunuyorum”.

Vali Şıldak: İnsan haklarına saygı, küresel sorumluluktur

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.