Urfalıların düğün takısı gram altın tedavülden kalkıyor mu? İşte cevabı...

Altın fiyatlarındaki yükselişten dolayı vatandaşların yoğun talep gösterdiği yarım gram altın üretimi Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından durdurulmuştu. Peki şuan için en düşük altın olan ve Urfalıların düğünlerde vazgeçilmezi olan gram altın tedavülden kalkacak mı? İşte cevabı…

5

Altın fiyatlarındaki yükselişten dolayı gram altın veya çeyrek altın alamayan Şanlıurfalılar düğünlerde destek amaçlı yarım gram altın götürüyorlardı. Ancak talebin yüksek olduğu yarım gram altın, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yasaklanmıştı. 

Yarım gramın Üretimi yasaklanınca akıllara 'acaba 2024 yılında 1 gramında mı üretimi yasaklanacak' sorusu gelmeye başladı. Bu sorunun cevabını uzman isim İslam Memiş açıkladı.  

Dünyanın en değerli yatırım aracı olan altın neden yasaklanır, vatandaşın 0,25 gram 0,50 gram altınına neden dokunuyorsunuz bunu sorgulamak lazım diyen Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, "Zaten parası yetmeyen bu altınları alıyor. 0,50'yi yasaklayan o zaman 1 gramı da yasaklayacak. Bir sistem kuruluyorsa sizi servet sahibi yapmak için değil cebinizdekini almak için kuruluyor. Merkez Bankalarının kasaları ağzına kadar altınla dolu. Merkez Bankaları stok yapıyor da vatandaşın yarım gramına niye dokunuyorsunuz. 1970 yılında ABD'de 1960 yılında Türkiye'de bakın altın ile ilgili neler olmuş. Bir araştırın. Beni daha iyi anlarsınız. Gelecek yıllarda torunlarımız fiziki altın göremeyecekler. Şimdi altına dokunabiliyoruz biriktirebiliyoruz. Artık bu son kampanya. Fiziki altın alan saklayan son nesil biz olacağız. Ancak torunlarımıza fiziki altını fotoğraflardan gösterebileceğiz." dedi.