ANKARA- DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan, Meclis'te Şanlıurfa ve bölgenin ulaşım sorunlarını gündeme getirerek Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na seslendi.
Vekil Kunt Ayan, “Urfalılar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bütçesi’ne 0 not verdi!” diyerek Bakan Uraloğlu'na şu soruları yöneltti:
“Urfa’nın trafik çilesini ne zaman bitireceksiniz? Karadeniz’den kafanızı kaldırıp Urfa’yı, Diyarbakır’ı, Mardin’i ne zaman göreceksiniz?”
Kentin ulaşım sorunlarını tek tek sıralayan Vekil Kunt Ayan “Urfa’da acil eylem planı, çevre yolları, alternatif güzergâhlar ve bağlantı yolları gecikmeden yapılmalıdır” diyerek şöyle konuştu:
“Karaköprü’de Atatürk Bulvarı, GAP Bulvarı ve Fuar Merkezi güzergâhının kesiştiği kavşak artık bu yükü taşımıyor. Urfalılar hastaneye, okula, işyerlerine gitmek için saatlerini trafikte kaybediyor. Viranşehir–Diyarbakır, Suruç–Şanlıurfa, Mardin–Ceylanpınar yolları acil yatırım bekliyor. Viranşehir İpek Yolu, Çile Yolu’na dönmüş halde!”
Kaynak: Vejdi Uluç

0 Yorum