Urfa’da kestane kebap ama yemesi “haram” oldu!

Kış aylarının vazgeçilmezi ve kışın habercisi kestane, Şanlıurfa’da tezgahlardaki yerini aldı. Ancak, kestane fiyatlarını görenler neye uğradığını şaşırıyor. Şanlıurfa’da kestane kebap ama yemesi pek de sevap olmuyor. İşte detaylar…

Urfa’da kestane kebap ama yemesi “haram” oldu!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’da “Kestane kebap, yemesi sevap...” sözünü bilmeyen yoktur. Kestaneyi sevmeyen kişi bulmak neredeyse imkansız olurken soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir lezzet olarak sokak başlarında vatandaşı bekliyor. Sokak satıcılarının mangallarında tat kazanan bu lezzet kese kağıtlarında satılırken hem nostaljik hem de lezzetli anlar yaşatıyor.

FİYAT ARTTI GRAMLA SATILIYOR

Geçen yıl 100 TL’ye satılan kestane bu yıl 200 ila 300 lira arasında satılıyor.Vatandaşların fiyatlar nedeniyle gram ile satın almak durumunda kaldığını belirten Şanlıurfa’da kestane satışı yapan esnaf, rakamların satış fiyat aralığına göre belirlendiğini söyledi. Pişirilen kestanelerin neden pahalandığını açıklayan esnaf, dışarıdan çiğ olarak alınan kestanelerin pişince yarı yarıya fire verdiğini söyledi. 

MUTLULUK HORMONU OLAN SEROTONİN ÜRETİMİNİ DESTEKLİYOR 

Kestane, kalsiyum, fosfor ve magnezyum içeriğiyle kemikleri ve dişleri sağlıklı tutuyor. Kestanedeki fosfor ve B vitaminleri sinir sistemi için fayda sağlıyor. B vitamini sinirleri güçlendiriyor ve beyindeki mutluluk hormonu olan serotonin üretimini destekliyor.

Kestanenin faydaları saymakla bitmiyor. Ancak, Şanlıurfalılar bu yıl kestanenin lezzetinden mahrum kalacak.

Urfa’da kestane kebap ama yemesi “haram” oldu!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.