Hepimizin evinde olan ama kullanılmayan sarı fincan! Fiyatı altını geçti

Eskinden Şanlıurfa’da evlenen kadınların çeyizine ilk alınan parça, sarı fincan olurdu. Şimdilerde ise sadece annelerimizin ve nenelerimizin evlerinde bulunuyor. Urfalı kadınların kimseye el sürdürtmeden vitrinlerde özenle sakladığı bu sarı fincanın fiyatı altını geçmiş durumda. İşte evinizde sakladığınız ‘hazinenin’ fiyatı…

5

Şanlıurfa’da bir dönem evlenen kadınların çeyizine ilk konulan parçalardan biri olan nostaljik sarı fincan, son yıllarda kaybettiği popülerliğini geri kazanıyor.

Genellikle anne ve nenelerimizin el sürdürtmeden vitrinlerde özenle sakladığı nostaljik sarı fincanlar, son yıllarda rağbet görüyor. Fiyatı altını geçen sarı fincanlar, artık bir yatırım aracı olarak kullanılıyor.

Çoğu Urfalının evinde bulunan bu hazinenin 6’lı seti, online alışveriş sitelerinde bin 950 TL’ye satılıyor.

DOLANDIRICILARA DİKKAT EDİN

Bu sarı fincanların rağbet görmesinin ardından sosyal medya üzerinden fincan takımları ve antika ürünlerle ilgilendiğini söyleyen antikacılar, bu tarzda olan takımları yüksek fiyatlara satın almak istediğini belirtiyor. Ancak bu durum dolandırıcılarda da merak uyandırmış durumda.

Benzer ürünlerin orjinal olduğunu belirterek antika fiyatlarından satmaya çalışan dolandırıcılar birçok kişiyi para tuzağına sürüklüyor. Bu özel takımlar genellikle ikinci el ve büyük alışveriş sitelerinde satılıyor.