Şanlıurfa otogarının yeni yerine büyük engel! Antik kent çıkacak

Şanlıurfa’da, kent merkezinde trafik yoğunluğu oluşturduğu için otogarın Büyükşehir Belediyesince taşınma kararı alındığını ilk Gazete İpekyol duyurmuştu. Otogarın yenisinin Karaköprü’de kırsal mahallede yapılacak olmasının önüne engel çıktı. Yaylacık Mahallesinde otogar yapılacak meranın altında antik kent olabileceğini de ilk Gazete İpekyol duyuruyor. Definecilerin hedefi haline gelen alandan çıkan mozaikler ve kalıntılar iddiaları güçlendirirken bu durum otogarın orada yapılmasına engel olacak.

Şanlıurfa otogarının yeni yerine büyük engel! Antik kent çıkacak

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin, Ahmet Eşref Fakıbaba döneminde yapılan ve o günden bu yana trafiği yoğunlaştırdığı için hep tartışma konusu olan otogarın taşıma kararı aldığını ilk defa Gazete İpekyol duyurmuştu. 

Mevcut otogarın şehir merkezine yakınlığı nedeniyle, şehirlerarası otobüsler kent merkezine girmek zorunda kalıyordu. Bu durum da  zaten yoğun olan trafiği daha da çileye dönüştürüp ve çevre sakinlerini rahatsız ediyordu.

Büyükşehir Meclisi'nin Aralık ayı toplantılarında gündeme gelen otogarın taşınması kararı İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na gönderildi. Ocak ayındaki toplantılarda komisyon kararının Meclis’te oylanması bekleniyor. 

Ancak şehir merkezine yaklaşık 24 kilometre uzaklıkta bulunan Yaylacık Mahallesindeki yeni otogar alanıyla ilgili flaş gelişme yaşandı. 

Otogarın yenisinin Karaköprü’de kırsal mahallede yapılacak olmasının önüne büyük bir engel çıktı.

Otogar yapılacak meranın altında antik kent olabileceğini de ilk önce Gazete İpekyol duyuruyor.

Bu alan uzun zamandır definecilerin hedefi halindeydi.

Hazine avcılarının bu alanda yaptığı kazılarda bazı tarihi kalıntılara ve mozaiklere rastlandı. 

“Haleplibahçe Mozaikleri” gibi M.S. 5-6 yüzyıllara ait olduğu tahmin edilen mozaiklerin ve kalıntıların yazlık ev yapanlar tarafından bir bir yağmalandığı öğrenildi. 

Aralarında M.S. 5-6 yüzyıllara ait olduğu tahmin edilen mozaiklerin bulunduğu kalıntıları yetkililerin incelemeye alacağı öğrenildi. Otogarın yeni belirlenmiş yeriyle ilgili gelişmenin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ocak ayı toplantısında gündem olması bekleniyor.

Şanlıurfa otogarının yeni yerine büyük engel! Antik kent çıkacak

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.