Şanlıurfalıların vazgeçilmezi: Kış aylarında vücudu koruyor

Şanlıurfa'nın meşhur lezzetlerinden biri olan Urfa Kebabı, yapılan araştırmalara göre kış aylarında hastalıktan korunmaya yardımcı oluyor.

Şanlıurfalıların vazgeçilmezi: Kış aylarında vücudu koruyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Araştırmacılar tarafından yapılan bir araştırmada, Urfa Kebabı'nın içerisinde bulunan baharatlar ve yanında verilen salatalar bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücudu koruduğu tespit edildi.

Araştırmaya göre, Urfa Kebabı'nda bulunan karabiber, kimyon, pul biber, kekik ve tarçın gibi baharatlar ve yanında yemek için verilen mevsim, soğan, ezme, kaşık ve cacık gibi salatalar, antioksidan ve antimikrobiyal özelliklere sahip.

Vücutta üretilen en güçlü antioksidanlardan biri olan glutatyon, belli yaşlardan sonra vücutta artık üretilmemeye başlıyor ve birçok kişi dışarıdan glutatyon takviyesi alıyor.

Araştırmacılar, Urfa Kebabı ve yanında verilen salataların düzenli olarak tüketilmesi halinde glutatyon seviyesinde artış olabileceğini ve kış aylarında grip, nezle, soğuk algınlığı gibi hastalıklara yakalanma riskinin azalabileceğini belirtti.

Urfa Kebabı'nın içerisinde bulunan diğer besin maddeleri de hastalıklara karşı koruyucu etkiye sahip. Kebapta bulunan et, protein ve demir açısından zengin bir besin kaynağı. Protein, bağışıklık sisteminin temel yapı taşlarından biri olan beyaz kan hücrelerinin üretiminde önemli rol oynuyor. Demir ise kırmızı kan hücrelerinin üretiminde gerekli olan bir mineral. Kırmızı kan hücreleri, vücuda oksijen taşıyan hücreler.

Urfa Kebabı, kış aylarında sağlıklı ve lezzetli bir alternatif olarak tercih edilebilir. Ancak, kebabı yerken aşırıya kaçmamak ve yanında bol miktarda sebze tüketmek de gerekiyor.

Şanlıurfalıların vazgeçilmezi: Kış aylarında vücudu koruyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.