8 ilde dev operasyon! MOSSAD casusları gözaltında

İsrail Dış İstihbarat Servisi MOSSAD'ın Türkiye'deki yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 8 ilde yapılan eş zamanlı operasyonlarda çok sayıda şüpheli casusluk iddiasıyla gözaltına alındı.

8 ilde dev operasyon! MOSSAD casusları gözaltında

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu, uluslararası casusluk faaliyetlerine yönelik soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında, İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad'ın Türkiye'deki insani amaçlı yaşayan yabancı uyruklu kişilere yönelik keşif, takip, darp ve adam kaçırma planları olduğu bilgisi tespit edildi. Bu faaliyetler, uluslararası casusluk faaliyetleri kapsamında değerlendirilerek 46 şüphelinin yakalanması için operasyon başlatıldı.

 

8 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

İstanbul merkezli 8 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda 33 şüpheli gözaltına alındı. Ayrıca, 13 şüphelinin arama çalışmaları devam ediyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya platformundan operasyon hakkında şu açıklamayı yaptı:

"Uluslararası Casusluk Faaliyetlerinin Tespit ve Deşifresine yönelik İstanbul merkezli 8 İlde düzenlenen 'KÖSTEBEK' Operasyonunda 33 şüpheli şahıs yakalandı. Ülkemizin milli birlik ve beraberliğine karşı yürütülen casusluk faaliyetlerine asla izin vermeyeceğiz."

Operasyon kapsamında yapılan aramalarda 143.830 euro, 23.680 dolar, çeşitli ülkelere ait nakit para, 1 adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda fişek ve dijital materyale el konuldu.

Yerlikaya, operasyonu düzenleyen MİT Mensupları ve polis ekiplerini tebrik ederek, "Ailelerimizin Huzurunu Kaçıran Organize Suç Örgütleriyle, Casuslarla Mücadelemiz Azim ve Kararlılıkla Sürdürülecektir." şeklinde ifade etti.

8 ilde dev operasyon! MOSSAD casusları gözaltında

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.