Şanlıurfalıların dikkatine: Yeni dönem başladı!

Şanlıurfa'da 1 Ocak 2024 itibariyle şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüslerde araç takip cihazı takma zorunluluğu başladı. Yeni sistemle, otobüslerin konum bilgileri 2 dakikalık aralıklarla Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi'ne (U-ETDS) aktarılacak.

Şanlıurfalıların dikkatine: Yeni dönem başladı!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’da 1 Ocak itibariyle şehirlerarası yolcu otobüslerinde yeni dönem başladı. Yeni sistemle, şehirlerarası yolcu otobüslerinde aracın hızı, şoförün dinlenip dinlenmediği, yolcularla ilgili birçok bilgi U-ETDS sistemiyle adım adım takip edilecek.

Şanlıurfa'da şehirlerarası otobüslerde U-ETDS sisteminin zorunlu olarak uygulanmaya başlamasının ardından, bazı otobüs firmalarının araçlarına araç takip cihazı taktığı görüldü. İlerleyen günlerde tüm otobüslere cihaz takılması bekleniyor.

CEZA YOLDA 


Şanlıurfa'daki şehirlerarası otobüslerde zorunlu uygulama 1 Ocak 2024 itibariyle uygulanmaya başlandı. Bazı Otobüs firmalarının araçlarına araç takip cihazı taktığı görüldü. İlerleyen günlerde tüm otobüslerde takılması bekleniyor. Sisteme uyum sağlamayan otobüs firmaları ve şoförlerine ceza kesilecek. U-ETDS’ye veri göndermeyen, eksik veya yanlış veri gönderen, sisteme entegre olmayan veya sistemi manipüle eden firmalara 5 bin lira, şoförlerine ise 500 lira idari para cezası uygulanacak.

Ayrıca, sisteme entegre olmayan veya sistemi manipüle eden firmaların yetki belgeleri de iptal edilebilecek.

OTOBÜSLERİN HAREKETLERİ TAKİP EDİLECEK
U-ETDS sistemi, otobüslerin hareket halindeyken her 2 dakikada bir konum bilgilerini, duraklarda ise her 5 dakikada bir konum bilgilerini U-ETDS merkezine gönderecek. Ayrıca otobüslerin hız sınırlarına uyup uymadığı, şoförlerin dinlenme süreleri, yolcuların kimlik bilgileri, bilet fiyatları, sefer saatleri, koltuk kapasiteleri gibi pek çok bilgi de sisteme kaydedilecek. Bu bilgiler, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Ulaştırma Denetleme Kurulu Başkanlığı ve ilgili diğer kurumlarla paylaşılabilecek.

KAZALARIN ÖNLENMESİ AMAÇLANIYOR
U-ETDS sisteminin amacı, şehirlerarası yolcu taşımacılığında yolcu güvenliğini ve hizmet kalitesini artırmak, korsan taşımacılığı önlemek, otobüs kazalarını azaltmak, ulusal güvenlik açısından veri paylaşımını sağlamak ve sektördeki verileri gerçek zamanlı olarak toplamak. Sistem, aynı zamanda otobüs firmalarının işletme maliyetlerini düşürmeyi, rekabet ortamını iyileştirmeyi ve sektördeki verimliliği artırmayı da hedefliyor.

 

 

 

Şanlıurfalıların dikkatine: Yeni dönem başladı!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.