Devlet kurumu KPSS şartsız personel alıyor

Sosyal Güvenlik Kurumu, bilişim sektöründe çalıştırmak üzere sözleşmeli personel alımı yapacağını ilan etti. Farklı kadrolarda 59 personel alacak olan SGK, başvuru şartları ve kadro dağılımını da açıkladı. Başvurular online olarak yapılacak. İşte başvuru şartları ve detaylar…

Devlet kurumu KPSS şartsız personel alıyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal Güvenlik Kurumu, farklı kadrolarda sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvuru şartları ve kadro dağılımı açıklandı.

 

BİLİŞİM UZMANI, PROGRAMCI VE ÇÖZÜMLEYİCİ ALIMI YAPILACAK

Sosyal Güvenlik Kurumu, iki farklı ilan yayımlayarak bilişim sektöründe çalıştırmak üzere 59 sözleşmeli personel alacağını bildirdi. Alınacak personeller şu şekilde dağılıyor:

13 Bilişim Uzmanı (KPSS’siz),

34 Programcı,

12 Çözümleyici.

 

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Sosyal Güvenlik Kurumu, 3 meslek grubunda 59 personel alımı için başvuru sürecini başlattı. 26 Aralık 2023 tarihinde ilan edilen alımlar için başvurular 29 Aralık 2023 tarihinde başladı. Başvurular online olarak yapılacak. Başvuru yapmak isteyen adaylar, aşağıdaki bilgileri takip edebilirler.

Son Başvuru Tarihi: 12 Ocak 2024

Başvuru Ekranı: https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

SGK, sözleşmeli personel alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesindeki şartları arıyor. Ayrıca alınacak kadrolara göre özel şartlar da talep ediliyor.

KPSS VE YABANCI DİL ŞARTI VAR MI?

SGK, personel alımı için Bilişim Uzmanı kadrosu için herhangi bir KPSS şartı aramıyor. KPSS’siz personel alımı yapılacak.

Ancak Programcı ve Çözümleyici kadroları için adayların 2022 veya 2023 yıllarında yapılmış olan KPSS’den Lisans seviyesinde P3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekiyor.

Ayrıca son başvuru tarihi itibarıyla YDS/e-YDS’den asgari (D) düzeyinde puan almış olmak veya bunlara denkliği ÖSYM tarafından kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belgeye sahip olmak veya yurtiçi/yurtdışında İngilizce dilinde öğretim yapan üniversitelerden lisans düzeyinde mezun olmak veya YDS dışındaki İngilizce dil sınavlarında YDS (D) düzeyine eşdeğer ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından belirlenen puanları almış olmak yabancı dil şartı olarak aranıyor.

 

Devlet kurumu KPSS şartsız personel alıyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.