reklam alanı

Şanlıurfa’da dile kolay! Tam 2 gün boyunca kilometrelerce yürüdüler

Şanlıurfa’da doğa ve macera tutkunları, Urfa Trekking öncülüğünde Fırat Yolu’nda 39 kilometrelik zorlu parkuru başarıyla tamamladı.

Şanlıurfa’da dile kolay! Tam 2 gün boyunca kilometrelerce yürüdüler

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa'nın doğa ve macera tutkunlarını bir araya getiren Şanlıurfa Dağcılık ve Doğa Sporları Topluluğu (Urfa Trekking), 2025 yılına damgasını vuran dev bir etkinliği başarıyla tamamladı. Topluluk üyeleri, "Fırat Yolu Trekking Bozova Trail 2025" adını verdikleri zorlu parkurda, Fırat Nehri'nin eşsiz manzaraları eşliğinde 39 kilometrelik bir doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

İLK GÜNÜN MÜCADELESİ: 16 KİLOMETRE DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

Etkinlik, cumartesi sabahı Dutluca Mahallesinden start aldı. Toplam 12 katılımcı, doğanın sunduğu tüm zorluklara göğüs gererek ilk günkü 16 kilometrelik etabı tamamladı. Gün boyunca dağları, tepeleri ve Fırat kenarındaki doğal güzellikleri keşfeden ekip, ilk gecelerini Bozova'da kurdukları kampta geçirdi.

FIRAT NEHRİ BOYUNCA ZORLU ETAP

Ancak bu zorlu macera, bazı katılımcılar için beklenmedik bir şekilde sonlandı. İlk günün yorucu temposu ve parkurun ağırlığı nedeniyle 3 katılımcı, sağlık sorunları yaşayarak parkurdan ayrılmak zorunda kaldı. Geriye kalan 9 kararlı doğasever, pazar günü sabahın ilk ışıklarıyla ikinci etaba başladı. Bu etap, ilk günden daha uzun ve zorluydu. Katılımcılar, 23 kilometrelik ikinci gün parkurunda Fırat'a paralel bir güzergâh izleyerek ilerledi ve ikinci geceyi Arıkök Mahallesinde kamp kurarak geçirdi.

SON DURAK: ÇATAK SOSYAL TESİSLERİ

Toplamda 39 kilometrelik zorlu parkurun ardından, kalan 9 doğa tutkunu, yürüyüşü başarıyla tamamladı. Macera, Bozova Belediyesi Çatak Sosyal Tesislerinde son buldu. 

Urfa Trekking üyeleri, bu etkinlik sayesinde hem fiziksel sınırlarını zorladı hem de Fırat'ın sunduğu bölgenin benzersiz doğal zenginliklerini gözler önüne serdi. Topluluk yetkilileri, Fırat Yolu'nun Şanlıurfa'nın trekking turizmi açısından büyük bir potansiyel taşıdığını belirterek, benzer organizasyonlara devam edeceklerini ifade etti.

 

 

Şanlıurfa’da dile kolay! Tam 2 gün boyunca kilometrelerce yürüdüler

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.