32 ilde BTÖ operasyonu: 113 gözaltı

Jandarma Genel Komutanlığı TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde, terör örgütlerinin faaliyetlerinin ve finans kaynaklarının engellenmesi kapsamında, 32 ilde bölücü terör örgütüne (BTÖ) yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 113 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

32 ilde BTÖ operasyonu: 113 gözaltı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


Operasyonlar, Adana, Adıyaman, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bingöl, Diyarbakır, Gaziantep, Hakkâri, Hatay, Iğdır, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kayseri, Kilis, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Osmaniye, Sakarya, Siirt, Sivas, Şırnak, Tunceli ve Van illerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Operasyonlarda, BTÖ'ye üye olmak, üye olmak için faaliyet yürütmek, örgüt adına propaganda yapmak, örgüte finans sağlamak, örgüte silah temin etmek, örgüte silahlı eylem hazırlığı yapmak, örgüt adına kasten yaralama, örgüt adına kasten öldürme gibi suçlardan 113 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

BAKAN YERLİKAYA: SON TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLİNCEYE KADAR MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonla ilgili yaptığı açıklamada, "32 ilde 'Kahramanlar-41' operasyonu düzenledik. Operasyonlarda 113 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecek" dedi.

Bakan Yerlikaya, "Aziz Milletimizin bilmesini isterim ki: Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemize sizlerin duası ve desteğiyle kararlılıkla devam edeceğiz. Şehitlerimizin kanları yerde kalmadı, kalmayacak" ifadelerini kullandı.

32 ilde BTÖ operasyonu: 113 gözaltı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.